Trei meciuri din Premier League au fost amânate, meciurile din FA şi EFL se vor relua de marţi

Trei meciuri din Premier League programate pentru acest weekend au fost amânate înaintea funeraliilor Reginei Elisabeta de lunea viitoare, inclusiv meciul de acasă al lui Chelsea cu Liverpool de duminică, a anunţat luni Premier League.

232 afișări
Imaginea articolului Trei meciuri din Premier League au fost amânate, meciurile din FA şi EFL se vor relua de marţi

Meciul de duminică dintre Manchester United şi Leeds United, de pe teren propriu, a fost, de asemenea, amânat, în timp ce meciul dintre Brighton & Hove Albion şi Crystal Palace, de sâmbătă, rămâne de asemenea pentru o altă dată, a precizat liga.

Meciul cu Brighton a fost iniţial amânat din cauza unei acţiuni sindicale planificate pe reţeaua feroviară, care a fost anulată în urma morţii reginei.

Organismul de conducere al fotbalului englez amânase deja toate meciurile de weekendul trecut în semn de respect.

"Şapte din cele 10 meciuri din Premier League din acest weekend se vor juca, trei meciuri fiind amânate din cauza evenimentelor legate de funeraliile reginei", a precizat Premier League într-un comunicat.

"În urma unei consultări extinse cu cluburile, poliţia, Grupurile Consultative de Siguranţă locale şi alte autorităţi relevante, nu a existat altă opţiune decât să amânăm cele trei meciuri.

"Pentru meciurile care se vor juca în perioada de doliu naţional, vor fi aduse omagii Reginei pe stadioanele din Premier League".

Manchester United a precizat că meciul lor a fost amânat deoarece Poliţia din Greater Manchester "sprijină forţele din Regatul Unit în locaţii şi evenimente de mare importanţă" după moartea reginei.

Noile date pentru meciurile rearanjate vor fi anunţate în timp util, a adăugat liga.

Se reiau meciurile din FA, EFL

Anterior, Federaţia Engleză de Fotbal (FA) şi Liga Engleză de Fotbal (EFL) au declarat că meciurile aflate în organizarea lor vor fi reluate conform programului începând de marţi, după ce ultima rundă de meciuri a fost amânată în urma decesului reginei, săptămâna trecută.

"După o perioadă de pauză şi reflecţie pentru jocul nostru naţional, putem confirma că meciurile vor fi reluate conform programului", a declarat luni FA.

Aceasta include meciurile din Superliga feminină şi Campionatul feminin, calificarea în turul doi al Cupei Angliei, Cupa Angliei la fotbal feminin, eşaloanele inferioare ale piramidei fotbalistice engleze, precum şi toate meciurile din fotbalul juvenil.

Cu toate acestea, meciurile din FA Trophy şi FA Youth Cup vor reveni mai târziu, în cursul zilei de luni. De asemenea, FA a precizat că toate meciurile programate vor fi amânate pentru lunea viitoare, ziua funeraliilor reginei.

EFL a precizat luni că vor fi aduse omagii reginei pe terenurile din Anglia.

"Un minut de reculegere va fi ţinut înainte de meciuri, iar participanţii vor purta banderole negre, steagurile vor fi arborate la jumătate de catarg şi pe stadioane se va cânta imnul naţional", s-a precizat într-un comunicat.

"Cu un plan naţional de menţinere a ordinii publice în funcţiune, Liga şi cluburile vor continua să colaboreze cu forţele de ordine în ceea ce priveşte orice provocări care ar putea apărea în ceea ce priveşte menţinerea ordinii publice la anumite meciuri".

Meciul de joi din grupele Europa League dintre Arsenal şi PSV Eindhoven a fost deasemenea amânat din cauza lipsei de personal de securitate adecvat în Londra.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici