Un fotbalist şi un arbitru care au fost ţintele rasismului, primiţi de preşedintele Braziliei

Preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff, i-a primit, joi, cu aproape trei luni înainte de începerea Cupei Mondiale, pe fotbalistul Tinga şi pe arbitrul Marcio Chagas da Silva, care au fost recent ţintele unor manifestări rasiste.

41 afișări
Imaginea articolului Un fotbalist şi un arbitru care au fost ţintele rasismului, primiţi de preşedintele Braziliei

Marcio Chagas da Silva, Tinga şi Dilma Rousseff (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tinga, mijlocaş de culoare a echipei Cruzeiro, a fost ţinta rasismului suporterilor echipei Real Garcilaso (Peru), care şi-au manifestat aversiunea faţă de el imitând ţipetele de maimuţă, în februarie, la un meci din Cupa Libertadores.

Arbitrul de culoare Marcio Chagas da Silva a fost victima insultelor rasiste la începutul lunii martie, la un meci din campionatul regional, la finalul căruia chiar a găsit banane pe maşina sa.

Săptămâna trecută, un alt fotbalist, Arouca (Santos) s-a plâns că a fost ţinta rasismului la un meci cu Mogi Mirim, din campionatul din Sao Paulo.

"Fotbalul brazilian a fost afectat de acte de rasism împotriva arbitrului Marcio Chagas da Silva şi Arouca. Este inadmisibil, pentru că Brazilia este cea mai mare naţiune de culoare din afara Africii", a notat Dilma Rousseff, duminică, pe Twitter.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici