United Galaţi întâlneşte o fostă dublă campioană europeană în optimile UEFA Futsal Champions League

  • United Galaţi, campioana României la futsal, şi-a aflat joi după-amiază, adversara din optimile de finală ale UEFA Futsal Champions League.
  • Gălăţenii se vor înfrunta pentru un loc în „sferturile” celei mai importante competiţii intercluburi din lumea futsalului cu formaţia kazacă, Kairat Almatî.
432 afișări
Imaginea articolului United Galaţi întâlneşte o fostă dublă campioană europeană în optimile UEFA Futsal Champions League

Sursa foto: Facebook / Club Sportiv United Galati

Multiplă campioană a Kazahstan-unui, Kairat Almatî, adversara United Galaţi, care îl are în componenţă pe internaţionalul român Sávio Valadares, a cucerit UEFA Futsal Champions League în două rânduri (2013 şi 2015), a pierdut o finală (2019) şi s-a clasat de două ori pe locul 3 (2009 şi 2011).

Meciul dintre United Galaţi şi Kairat Almatî se va disputa în Kazahstan, în perioada 16-21 februarie. Optimile se desfăşoară într-o singură manşă.

Cele 8 câştigătoare se califică la turneul final.

„Vom întâlni un adversar de superclasă, care, normal, porneşte cu prima şansă. Faptul că vom juca în deplasare constituie de asemenea un dezavantaj. Dar nu vrem să ne plângem, vrem doar să ne bucurăm de această competiţie, pentru că a juca în Liga Campionilor e o mare realizare, e un dar! Faptul că am ajuns între primele 16 echipe ale continentului este onorant”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei United Galaţi, după aflarea adversarului.

United Galaţi s-a calificat în optimile competiţiei după ce a învins, în deplasare, formaţia BTS Rekord Bielsko-Biała, campioana Poloniei, scor 6-3. Daniel Araujo a fost atunci cel mai bun jucător al echipei gălăţene, el marcând cinci din cele şase goluri.

Adversara românilor deţine un record de invidiat, fiind nelipsită din competiţie timp de 17 ani la rând, în timp ce United Galaţi, alături de Olmissum (Croaţia) şi ACCS Asnières Villeneuve 92 (Franţa) sunt debutante în această fază.

Lista completă a celor 8 meciuri din optimi:

Inter FS (ESP) vs Kherson (UKR)
Aktobe (KAZ) vs Dobovec (SVN)
Kairat Almaty (KAZ) vs United Galaţi (ROU)
Olmissum (CRO) vs KPRF (RUS)
Benfica (POR) vs Berettyóújfalu (HUN)
Ugra Yugorsk (RUS) vs Vytis (LTU)
Barça (ESP, holders) vs ACCS Asnières Villeneuve 92 (FRA)
Sporting CP (POR) vs Chrudim (CZE)

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici