- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (15.01.2012, 11:56)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum combinăm alimentele pentru efecte benefice sporite
Nu este o noutate că laptele întăreşte oasele sau că morcovii sunt buni pentru vedere. Mai puţin cunoscut este faptul că organismul poate fi întărit şi protejat mai bine prin asocierea unor alimente, ale căror efecte benefice vor fi astfel sporite, potrivit womansday.com.
3002 afișări
Cum combinăm alimentele pentru efecte benefice sporite (Imagine: Mediafax Foto)
1. Calciu şi inulină, pentru sănătatea sistemului digestiv şi întărirea oaselor
Inulina este o fibră ce favorizează creşterea bacteriilor intestinale, precum şi absorbţia calciului. Se găseşte în varza de Bruxelles, frunze de păpădie, ceapă, usturoi, praz, cicoare, banane, făină integrală, sparanghel.
Surse bune de calciu sunt: laptele, iaurtul, toate tipurile de brânză, broccoli, varzacreaţă, somonul sardinele, tofu făcut cu clorură de claciu sau sulfat de calciu, migdalele, laptele fortificat de soia, orez sau migdale, sucul de portocale fortificat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: România are nevoie de o altă structură statală, care să-ți folosească banii mai eficient și să genereze creștere economică
-
Speranţa de viaţă la naştere a crescut în Europa. Care este situaţia României
-
Poşta Română: Până la sfârşitul zilei, estimăm că ne vom apropia de procentul maxim de livrare a pensiilor
-
Germania acuză Rusia că se află în spatele unor atacuri cibernetice. Partidul de guvernământ, printre ţintele vizate
Combinaţii propuse: banane cu cereale şi lapte sau sparanghel la grătar cu parmezan ras
2. Calciu şi vitamina D, pentru întărirea oaselor
Organismul are nevoie de vitamina D pentru absorbţia calciului. Pentru aportul de vitamina D, se recomandă consumul de somon, sardine, ton, hering, gălbenuş de ou, lapte fortificat de vacă, soia, orez sau migdale.
Combinaţii propuse: somon la grătar cu varză creaţă sau omletă cu brânză şi broccoli
3. Vitaminele E şi C, pentru protejarea vederii
Vitamina E poate preveni degenerarea maculară, una din principalele cauze ale orbirii, iar în combinaţie cu vitamina C are un efect de protecţie sporit.
Surse bune de vitamina E sunt: migdalele şi untul de migdale, arahidele şi untul de arahide, germenii de grâu, seminţele de floarea soarelui, soia. Vitamina C se regăseşte în citrice, kiwi, ardei gras, varză de Bruxelles, roşii, căpşuni.
Combinaţii propuse: unt de arahide şi felii de căpşuni cu pâine prăjită sau salată cu mandarine şi migdale
4. Fier şi vitamina C, pentru mai multă energie
Dacă te simţi tot timpul obosit, ai nevoie de mai mult fier, care ajută la alimentarea cu oxigen a muşchilor, creierului şi a întregului corp. Vitamina C ajută celulele să absoarbă mai mult fier, pe lângă contribuţia pe care o are în menţinerea sănătăţii inimii, pielii şi gingiilor. Fierul se găseşte atât în alimente de natură vegetală (spanac, ovăz, tofu, germeni de grâu, quinoa, soia, fasole), cât şi în unele de natură animală (carne roşie, pui, ouă). Pentru că fierul din alimentele vegetale se absoarbe mai greu, este nevoie şi de aportul de vitamina C.
Combinaţii propuse: salată de spanac cu felii de portocale sau terci de ovăz cu căpşuni
5. Vitamina K cu grăsimi, pentru oase şi inimă sănătoase
Grăsimile benefice sunt cele monosaturate, polinesaturate sau acizii graşi omega 3. Acestea contribuie la reducerea colesterolului şi ajută organismul să absoarbă anumite vitamine, precum vitamina K - esenţială în dezvoltarea masei osoase. Vitamina K poate fi luată din spanac, varză creaţă, broccoli, varză, varză de Bruxelles, în timp ce grăsimile "bune"se găsesc în nuci, migdale, arahide, alune de pădure, uleiurile de măsline, migdale şi avocado.
Combinaţii propuse: broccoli gătit în ulei de măsline sau varză de Bruxelles la cuptor cu fulgi de migdale
6. Vitamina A (beta caroten) cu grăsimi, pentru o piele strălucitoare
Beta carotenul, care are nevoie de grăsimi pentru a fi absorbit şi se transformă în vitamina A în organism, dă pielii strălucire şi joacă un rol esenţial în menţinerea sănătăţii sistemului imunitar şi de reproducere. Se regăseşte în morcovi, caise, pepene galben, cartofi dulci, papaya, varză creaţă, spanac.
Combinaţii propuse: Cartofi dulci cu ulei de măsline la cuptor, morcovi cu guacamole sau humus, amestec de caise şi papaya uscate, migdale şi alune de pădure
7. Zinc şi compuşi din sulf, pentru un sistem imunitar puternic
Ceapa şi usturoiul fac mai mult decât să dea mai mult gust mâncării. Compuşii de sulf din aceste plante favorizează absorbţia zincului, care se regăseşte în toate cerealele integrale, inclusiv în orezul brun, şi este important pentru întărirea imunităţii şi vindecarea rapidă a rănilor.
Combinaţii propuse: orez brun sau sălbatic cu ceapă caramelizată sau plăcintă din făină integrală cu smântână şi ceapă
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: România este țara din Europa în care sectorul privat, antreprenorial, are impactul cel mai mic asupra deciziilor guvernamentale. Este un abuz!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
NATO afirmă că Rusia desfășoară „activități maligne” asupra statelor membre. Ce decizie a luat Consiliul Nord-Atlantic
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte: Se întâmplă mult mai rapid decât credem şi poate duce la o moarte mult mai brutală decât ne putem imagina
ANAF scoate tunurile grele: Încep controalele masive la persoanele fizice. Cine sunt cei vizaţi de aceste controale
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de înger din Călărași. Ce a scos la suprafață ancheta autorităților
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe