Video Cum s-a văzut eclipsa de Soare din România şi din lume - GALERIE FOTO, VIDEO

O eclipsă parţială de Soare, în timpul căreia Luna a acoperit peste jumătate din discul astrului, a putut fi observată vineri şi din România.

6437 afișări

Eclipsa a fost vizibilă din toată ţara, momentul său de maximă intensitate fiind înregistrat la ora 11.56.

Eclipsa parţială de Soare de astăzi a avut loc în ziua echinocţiului de primăvară - 20 martie ora 22.45 GMT (21 martie, 00.45 ora României).

VEZI GALERIA FOTO

Din Europa, eclipsa de Soare de vineri s-a văzut parţial, însă în România eclipsa a avut o acoperire de peste 50% din discul soarelui.

În Capitală cerul a fost înnorat, astfel că fenomenul nu a fost vizibil în întregime.

În partea de nord a Oceanului Atlantic, înspre Polul Nord, eclipsa de Soare a fost totală.

Eclipsa de Soare a fost fotografiată şi de astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională.

 

Eclipsa de Soare a început în România în jurul orei 10.40, a atins punctul maxim în jurul orei 11.56 şi s-a încheiat la 13.05, cu o durată medie pentru România de două ore şi 20 de minute. Acoperirea Soarelui de către Lună variază în funcţie de locul observaţiei, fiind mai scăzută în sudul ţării şi mai ridicată în nord.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici