Dezvăluire: China a încercat să înregistreze un medicament la doar 1 zi după ce a confirmat existenţa coronavirusului

  • Medicamentul Remdesivir, produs de compania americană Gilead, este testat ca tratament pentru COVID-19
  • China a anunţat că testele purtate de epidemiologii şi microbiologii ei asupra efectelor Remdesivirului nu au arătat eficienţa acestuia împotriva coronavirusului
  • Gilead, compania care îl produce, contestă rezultatele chinezilor Astăzi, Daily Mail notează că autorităţile chineze au încercat să patenteze un medicament similar pe data de 21 ianuarie
5142 afișări
Imaginea articolului Dezvăluire: China a încercat să înregistreze un medicament la doar 1 zi după ce a confirmat existenţa coronavirusului

Dezvăluire: China a încercat să înregistreze un medicament la doar 1 zi după ce a confirmat existenţa coronavirusului

China a încercat să înregistreze un patent pentru utilizarea în mod comercial a medicamentului Remdesivir la doar o zi după ce Beijingul a confirmat că virusul care provoacă COVID-19 se transmite de la om la om. S-a întâmplat pe 21 ianuarie, scrie cotidianul britanic Daily Mail.

Mişcarea de a înregistra un patent pentru acest medicament este văzută şi în contextul în care China este acuzată că a ascuns o bună bucată de vreme existenţa unei epidemii de coronavirus pe teritoriul ei, perioadă pe care epidemiologii o numesc drept "vitală" în privinţa răspândirii bolii în afara graniţelor.

Tom Tugendhat, preşedintele Foreign Affairs Select Committee, din Marea Britanie, a afirmat şi el: "Este foarte clar că nu ştim foarte multe lucruri despre momentul 0 al acestei epidemii. Sunt lecţii pe care trebuie să le învăţăm şi pe care întreaga comunitate internaţională trebuie să le ia în considerare pe viitor".

Practic, încercarea de a înregistra un medicament cu potenţial în tratarea virusului dau şi mai mult având acuzaţiilor aduse Chinei, privind ascunderea informaţiilor despre epidemia plecată din Wuhan.

Xi Jinping, preşedintele Chinei, a confirmat la 20 ianuarie existenţa unui virus contagios pe teritoriul ei, dar documente apărute ulterior în presă au notat că autorităţile din această ţară au ştiut cu cel putin 6 zile înainte despre epidemie.

Încercarea de a înregistra un patent pentru utilizarea comercială a remdesivirului a venit de la Institutul de Virologie din Wuhan, despre care unele teorii spun că ar fi de fapt locul din care a plecat virusul.

În acest moment, Gilead, producătorul remdesivirului, contestă rezultatele testelor făcute de chinezi asupra medicamentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici