Românii au obţinut şase medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie

Lotul olimpic de astronomie al României a obţinut şase medalii - o medalie de aur, două medalii de argint şi trei medalii de bronz -, la cea de-a XIX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie, din Kîrghizstan.

725 afișări
Imaginea articolului Românii au obţinut şase medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie

Românii au obţinut şase medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Medalia de aur a fost cucerită de Tudor Costel Creţu, elev în clasa a IX-a Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Cele două medalii de argint au fost adjudecate de Andrei Radu (clasa a IX-a la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu" din Brăila) şi Andrei Cătălin Răduc (clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), laureat cu argint şi la ediţia precedentă.

Medaliile de bronz au intrat în posesia elevilor Mălina Roşca (clasa a IX-a la Colegiul Naţional "Horea, Cloşca şi Crişan" din Alba Iulia), Andra Gabriela Jitaru (clasa a X-a la Colegiul Naţional "Petru Rareş" din Piatra Neamţ) şi Cosmin Andrei (clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Andra Gabriela Jitaru a primit şi premiul special pentru cea mai bună probă observaţională.

Din lotul României a făcut parte şi Maria-Cristiana Dedu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Petru Rareş" din Piatra Neamţ. Echipa a fost însoţită de profesorii coordonatori Anca Marian (Colegiul Naţional "I.M. Clain" din Blaj) şi Dan Oniciuc (Colegiul Naţional "Petru Rareş" din Piatra Neamţ).

Ediţia a XIX-a a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie s-a desfăşurat în perioada 12 - 21 octombrie, la Bishkek - Cholpon-Ata (Kîrghizstan), şi a reunit 80 de concurenţi din 16 ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici