Vezi aici lista alimentelor care încetinesc procesul de îmbătrânire a organismului

Dieta dezechilibrată, poluarea şi nerespectarea orelor de odihnă îşi pun amprenta asupra întregului organism, secându-l de energie şi accelerând procesul de îmbătrânire. "Dieta noastră este bazată pe alimente interns procesate. Practic oferim organismului calorii care nu au nicio valuare nutritivă. Alimentele pocesate sunt sărace în vitamine esenţiale împotriva îmbătrânirii precoce. Pentru a preveni acest fenomen trebuie să includem în dieta zilnică alimentele bogate în vitamina B12 şi Omega 3", spune dr. David Katz, de la Universitatea Yale.

2053 afișări
Imaginea articolului Vezi aici lista alimentelor care încetinesc procesul de îmbătrânire a organismului

Vezi aici lista alimentelor care încetinesc procesul de îmbătrânire a organismului (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

Proteinele de origine animală ţin ridurile la distanţă. Specialistul spune că alimente precum carnea slabă şi produsele lactate sunt o sursă bogată de vitamina B12. "Această vitamină nu are efecte pozitive numai asupra tenului. Vitamina B12 oferă organismului energia necesară pentru a face faţă cu brio celor mai solicitante sarcini", spune specialistul Danine Fruge. Potrivit acestuia, atunci când în organism se produce un deficit de vitamina B12, senzaţia de oboseală este accentuată, deşi programul de somn este respectat. Carnea de pui, lactatele cu un conţinut scăzut de grăsimi, stridiile, peştele şi cerealele integrale reprezintă cele mai importante surse de vitamina B12.
Deficitul de mangan provoacă dureri insuportabile la nivelul articulaţiilor chiar şi în rândul tinerilor, fiind un semn al îmbătrânirii premature a organismului. Terapeutul Dale Peterson spune că nucile, carnea de vită sau spanacul au un conţinut ridicat de mangan. "Pentru ca durerile de articulaţii să dispară se recomandă o doză zilnică cuprinsă între două şi cinci miligrame de cupru, pe o perioadă de două-trei luni", recomandă dr. Peterson.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici