Donald Trump sugerează Siriei să lupte cu Turcia pentru teritorii: „Au mult nisip cu care să se joace”

Siria poate lupta cu Turcia dacă vrea recuperarea teritoriilor pierdute, a declarat miercuri preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, criticat pentru că a facilitat intervenţia militară turcă în nord-estul Siriei.

4983 afișări
Imaginea articolului Donald Trump sugerează Siriei să lupte cu Turcia pentru teritorii: „Au mult nisip cu care să se joace”

Trump sugerează Siriei să lupte cu Turcia pentru teritorii: "Au mult nisip cu care să se joace"

„Dacă Siria vrea să lupte pentru a-şi recupera teritorile, acest lucru ţine de ei şi de Turcia. Au mult nisip cu care să se joace", a declarat Donald Trump miercuri, citat de agenţia Associated Press.

Liderul de la Casa Albă a precizat că trupele americane au fost "în mare parte retrase" din zonele vizate de ofensiva militară turcă lansată în nord-estul Siriei.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a fost criticat dur de politicieni americani, dar şi la nivel internaţional pentru a retras trupe americane din nordul Siriei pentru a permite Turciei să lanseze o operaţiune militară împotriva grupurilor insurgente kurde care erau aliate cu Washingtonul. Ulterior, Administraţia Donald Trump a somat Turcia să înceteze ofensiva militară din Siria.

Taguri:
sua,
siria,
turcia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici