Federaţia Părinţilor, despre alocaţii: Niciodată nu se găsesc bani pentru copii

Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Părinţilor, Iulian Cristache, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că Guvernul ar trebui să dubleze alocaţiile şi să găsească soluţii pentru aceşt bani prin „oprirea furtului la nivel naţional” şi prin combaterea evaziunii fiscale.

1368 afișări
Imaginea articolului Federaţia Părinţilor, despre alocaţii: Niciodată nu se găsesc bani pentru copii

Federaţia Părinţilor, despre alocaţii: Niciodată nu se găsesc bani pentru copii

„Dacă te gândeşti că trebuie să fii cetăţean responsabil şi că asistăm în ultimii ani la contre politice astfel încât să crească alocaţiile, să se dubleze de pe o zi pe alta, şi dacă te gândeşti la bugetul ţării, nu este normal ( n.r. – să se dubleze alocaţiile). Dar pe de altă parte, având în vedere unde ne situăm cu veniturile pe cap de familie, cu spor demografic negativ, cu faptul că cei 150 de lei nu ajung la modul real, asftel încât un copil să ajungă să meargă la activităţi extraşcolare, la un film, la teatru, să se dezvolte personal, este foarte bine să primim cei 300 de lei”, a declarat pentru MEDIAFAX Iulian Crisache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi.

Cristache mai spune că nu poate fi solidar cu Guvernul atât timp cât se acordă pensii speciale.

„Am văzut că premierul caută soluţii pentru blocare. Bun, să fim cetăţeni responsabili, dar pe de altă parte, de ce nu se renunţă la pensiile speciale şi văd că domnii politicieni şi-au mărit veniturile. Deci nu pot fi solidar cu acest Guvern, pentru că dumnealor îşi pun, iar pentru copiii noştri nu sunt niciodată bani. Treabuie să găsească soluţii şi să oprească furtul la nivel naţional cu contractele pe care şi le acordă unul altuia, cu comisioane grase, sau să combată evaziunea fiscală la nivel naţional”, mai spune reprezentantul părinţilor.

Reacţia acestuia vine după ce Ludovic Orban a anunţat, luni, că PNL ia în calcul patru variante pentru sancţionarea proiectului de lege al PSD care a trecut de Parlament privind creşterea alocaţiilor. Printre variante se numără atacarea la CCR, prorogarea termenului de intrare în vigoare sau angajarea răspunderii Guvernului.

„Noi nu putem accepta felul acesta de legiferare (al creşterii alocaţiilor - n.r). Avem patru variante posibile: fie atacarea la CCR, fie prorogarea termenului de intrare în vigoare, fie o reglementare care să prevadă, totuşi, o creştere raţională a alocaţiilor de copii, care repet, de la 1 ianuarie au crescut, tot în baza proiectului depus de PNL, fie mai avem o variantă, care ar cuprinde procedura de angajare a răspunderii”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Premierul a adăugat că PSD dă dovadă de iresponsabilitate crescând alocaţiile, din nou.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici