Hollande, despre o armată a UE: Europa trebuie să aibă capacitatea de apărare, industria necesară şi mijloacele care îi permit să acţioneze

Majoritatea ţărilor europene fac parte din NATO, însă este necesară şi o capacitate proprie de apărare, o industrie de apărare şi mijloacele care îi permit să acţioneze, a declarat marţi preşedintele francez Francois Hollande la Bucureşti.

850 afișări
Imaginea articolului Hollande, despre o armată a UE: Europa trebuie să aibă capacitatea de apărare, industria necesară şi mijloacele care îi permit să acţioneze

Hollande, despre o armată a UE: Europa trebuie să aibă capacitatea de apărare, industria necesară şi mijloacele care îi permit să acţioneze

"Ţările europene fac parte, majoritatea, din NATO şi trebuie să rămânem şi să participăm la acţiunile NATO, să ne asumăm rolul fiecare, însă în cadrul acestei alianţe şi Europa trebuie să se organizeze, nu se poate baza pe capacităţile unei puteri exterioare, Europa trebuie să aibă capacitatea de apărare, industria necesară şi mijloacele care îi permit să acţioneze", a declarat preşedintele francez într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele român Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Hollande a mai spus că trebuie să ne asigurăm în cadrul Alianţei că Europa este apărată şi că poate să răspundă la ameninţări. UE trebuie să fie autonomă în alegeri într-o astfel de situaţie, a spus oficialul francez, subliniind că Franţa este ataşată spiritului NATO, dar şi autonomiei.

"Cred că toate ţările europene vor să aibă această poziţie în Alianţă. Am fost la summit-ul NATO la care a participat şi domnul Iohannis şi s-a degajat din discuţii această linie strategică", a spus Francois Hollande.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, la rândul său, că apărarea europeană este o temă foarte importantă şi că securitatea externă trebuie garantată.

"Avem foarte multe programe şi proiecte NATO şi ceea ce se doreşte nu este o concurenţă sau o înlocuire, ci o sinergie între iniţiativele europene şi iniţiativele NATO în beneficiul şi unora şi altora", a spus Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici