Mihai Şora despre decizia Guvernului Grindeanu: "Niciun oac-oac nu i se iartă unui om de Stat"

Filosoful Mihai Şora, în vârstă de 100 de ani, participă activ la protestele faţă de ordonanţa privind modificarea codurilor penale. După declaraţia premierului Grindeanu de sâmbătă, Mihai Şora a transmis un mesaj pe Facebook: "Niciun oac-oac nu i se iartă unui om de Stat."

5715 afișări
Imaginea articolului Mihai Şora despre decizia Guvernului Grindeanu: "Niciun oac-oac nu i se iartă unui om de Stat"

Mihai Şora despre decizia Guvernului Grindeanu: "Niciun oac-oac nu i se iartă unui om de Stat" (Imagine: Andreea Alexandru / Medifax Arhiva Foto)

Mihai Şora a scris un mesaj pe Facebook în care se referă ironic la declaraţia premierului Grindeanu: "Şi eu am zâmbit, m-am minunat să-l aud scoţând pe gură nesuferita broscuţă „ca şi“. Niciun oac-oac nu i se iartă unui om de Stat. Dar nu râdeţi de cel pe umerii căruia apasă greutatea unei mulţimi, – cu mânia, cu inteligenţa, cu umorul ei cu tot. În această seară nu am aflat nimic. Deci ne vedem şi mâine.", a scris filosoful Mihai Şora pe Facebook.

Declaraţia face parte din seria luărilor de atitudine ale filosofului Mihai Şora. În fiecare din duminicile precedente Mihai Şora a fost prezent la protestele şi marşurile contra intenţiei PSD şi a guvernului Grindeanu de a impune prioritar graţierea şi amnistia.

Filosoful şi-a confecţionat şi o pancartă individualizată pentru proteste "Biblioteca pentru toţi / Nu îi publică pe hoţi", este lozinca scrisă pe pancarta filosofului.

Totodată, Mihai Şora a făcut referire, pe 30 ianuarie, într-o postare pe Facebook, la un fragment din romanul ”Cel mai iubit dintre pământeni”. În romanul lui Marin Preda formula „Aştept ordonanţele dumneavoastră!“, scrisă în glumă într-o scrisoare, aduce pedepsirea personajului Petrini de către autorităţile comuniste. Cuvântul ”ordonanţe” îi aminteşte lui Mihai Şora astăzi de posibilitatea guvernului de a emite ordonaţe pentru a impune graţierea şi amnistia. Şi arată că tot ”canaliile” fac jocurile, clasificarea dură fiind preluată din Marin Preda.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici