Pentagonul va repoziţiona forţele şi îndeamnă aliaţii SUA din Europa să intensifice presiunile asupra IRANULUI

Departamentul american al Apărării intenţionează repoziţionarea capabilităţilor militare în Orientul Mijlociu în contextul strategiei mai agresive a Administraţiei Donald Trump şi îndeamnă aliaţii Statelor Unite, inclusiv cei din Europa, să contribuie la creşterea presiunilor asupra Teheranului.

1160 afișări
Imaginea articolului Pentagonul va repoziţiona forţele şi îndeamnă aliaţii SUA din Europa să intensifice presiunile asupra IRANULUI

Pentagonul va repoziţiona forţele şi îndeamnă aliaţii SUA din Europa să intensifice presiunile asupra IRANULUI

Departamentul american al Apărării intenţionează repoziţionarea capabilităţilor militare în Orientul Mijlociu în contextul strategiei mai dure a Administraţiei Donald Trump şi îndeamnă aliaţii Statelor Unite, inclusiv cei din Europa, să contribuie la creşterea presiunilor asupra Teheranului.

Maiorul Adrian Rankine-Galloway, un purtător de cuvânt al Pentagonului, a declarat că Departamentul american al Apărării analizează configuraţia forţelor militare din Orientul Mijlociu şi pregăteşte repoziţionarea acestora.

"Încercăm să identificăm noi zone în care vom colabora cu aliaţii pentru a exercita presiuni asupra regimului din Iran, pentru a neutraliza influenţa destabilizatoare şi a limita puterea agresivă a Teheranului, în special susţinerea acordată grupurilor teroriste", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, citat de site-ul israelian Ynetnews.com.

După prezentarea noii strategii faţă de Iran de către preşedintele SUA, Donald Trump, secretarul american al Apărării, James Mattis, a declarat că primul obiectiv va fi iniţierea de discuţii cu aliaţii din Europa, din Orientul Mijlociu şi din alte zone ale lumii pentru a stabili în comun reacţiile la acţiunile Iranului.

"În mod categoric, intenţionăm să blocăm transporturile de armament spre zone precum Yemen şi Bahrain; de asemenea, vrem să blocăm activităţile Iranului cu grupuri surogat precum mişcarea libaneză Hezbollah", a afirmat Mattis, citat de site-ul agenţiei Reuters. Mişcarea Hezbollah, unul dintre principalii inamici ai Israelului, este activă în sudul Libanului şi oferă susţinere militară regimului Bashar al-Assad în războiul civil din Siria.

Preşedintele Donald Trump a prezentat vineri seară noua strategie a Statelor Unite faţă de Iran. Donald Trump a criticat dur regimul de la Teheran, acuzându-l de susţinerea terorismului, de intensificarea programului balistic şi de continuarea activităţilor nucleare. Liderul de la Casa Albă a anunţat că nu poate confirma respectarea de către Iran a Acordului nuclear semnat cu marile puteri, dar nu a dispus retragerea Statelor Unite acum din Tratat, avertizând însă că acest lucru se poate produce "oricând". De asemenea, Donald Trump a promis noi sancţiuni împotriva Teheranului, oferind asigurări că vor fi blocate eforturile regimului islamist de a fabrica arme nucleare şi rachete intercontinentale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici