Pierderi de miliarde de euro pentru dezvoltatorii imobiliari. Urbanist: Primarul Capitalei putea suspenda parţial PUZ-urile

  • Nicuşor Dan vrea suspendarea Planurilor Urbanistice Zonale (PUZ) din 5 sectoare ale Bucureştiului
  • În doi ani primăria Bucureştiului nu va pune în loc alte PUZ-uri noi
  • Nicuşor Dan propune revenirea la Planul Urbanistic Greneral, din 2000
  • Urbanist: Primarul Capitalei putea suspenda parţial PUZ-urile
  • Dezvoltatorii imobiliari calculează pierderi de 3 miliarde de euro
2866 afișări
Imaginea articolului Pierderi de miliarde de euro pentru dezvoltatorii imobiliari. Urbanist: Primarul Capitalei putea suspenda parţial PUZ-urile

Nicuşor Dan vrea să suspende pentru doi ani Planurile Urbanistice Zonale din cinci sectoare ale Bucureştiului, pentru că le consideră ilegale. Nicuşor Dan a recurs la această soluţie radicală pentru a opri construţiile de imobile pe terenurile destinate spaţiilor verzi.

Nicuşor Dan, primarul municipiului Bucureşti: Dacă am fi spus cinci luni, atunci cumva toată lumea s-ar fi întrebat ce se va întâmpla peste cinci luni şi de-aia am spus doi ani.

Alexandru Pânişoară, Asociaţia pentru Dreptul Urbanismului: Nu a venit cu nicio variantă de soluţionare, o soluţie. Adică ok, suspendă pentru 24 de luni, ce se întâmplă în cele 24 de luni? De ce sunt 24, de ce nu sunt 12, de ce nu sunt definitiv? Putea, practic, să le revoce.

Nicuşor Dan nu are un răspuns clar nici dacă hotărârile de suspendare ale Planurilor Urbanistice Zonale vor fi contestate în instanţă. 

Nicuşor Dan, primarul municipiului Bucureşti: Care este planul în cazul în care ar exista un proces de judecată pe asta? Tocmai de aceea am vorbit mult timp, probabil de 15 ani numai despre asta vorbesc. Dacă noi vrem să avem investiţii serioase în acest oraş, şi în general în România, trebuie să dăm predictibilitate. Şi predictibilitate înseamnă că nu ţi se întâmplă ca tu să dai un PUZ pentru un întreg sector din Bucureşti şi vin două ONG-uri şi ţi-l anulează în instanţă.

Alexandru Pânişoară, Asociaţia pentru Dreptul Urbanismului: S-a hazardat să suspende în întregime toate documentaţiile de urbanism pentru nişte chestiuni punctuale. Avea la îndemână posibilitatea de a suspenda parţial aceste PUZ-uri, acolo unde domnia sa considera că este ilegal. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici