Pionierul muzicii afrobeat, Tony Allen, a decedat la vârsta 79 de ani la Paris

Bateristul nigerian Tony Allen, unul dintre pionierii genului muzical afrobeat, a murit joi la Paris, la vârsta de 79 de ani, a anunţat managerul său, potrivit BBC.

159 afișări
Imaginea articolului Pionierul muzicii afrobeat, Tony Allen, a decedat la vârsta 79 de ani la Paris

Pionierul muzicii Afrobeat, Tony Allen, moare la 79 de ani

Nu ştim cauza exactă a decesului”, a spus Eric Trosset pentru AFP, adăugând că moartea lui Allen nu este din cauza infecţiei cu noul coronavirus.

Allen a fost bateristul şi regizorul muzical al celebrei trupe Africa ’70, în anii 1960-70. Fela Kuti, solistul trupei, care a murit în 1997, a spus în trecut că „fără Tony Allen, nu ar exista Afrobeat”. De asemenea, el a fost descris de muzicianul britanic Brian Eno drept „poate cel mai mare baterist care a trăit vreodată”.

Cariera şi povestea de viaţă a lui Allen au fost documentate în autobiografia sa din 2013, Tony Allen: Master Drummer of Afrobeat,

Afrobeat combină elemente din muzica fuji din Africa de Vest şi stiluri precum funk-ul şi jazz-ul american.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici