Video Scandal în Sectorul 4 al Capitalei după un control al Primăriei la imobilele sociale / UPDATE: 140 de persoane locuiau ilegal - VIDEO

Zeci de locatari din mai multe imobile de la marginea Bucureştiului s-au revoltat după ce Primăria Sectorului 4 a efectuat un control vineri dimineaţă şi a descoperit că apartamentele sociale oferite de municipalitate celor fără posibilităţi erau subînchiriate de fapt altor persoane. În urma acţiunii, poliţiştii au descoperit în cele două imobile 140 de persoane care locuiau fără forme legale.

2994 afișări

UPDATE 14:35  În urma acţiunii de control derulată vineri dimineaţă de Primăria Sectorului 4 din Bucureşti, au fost descoperite 140 de persoane care locuiau fără forme legale în garsonierele sociale închiriate de autorităţile locale persoanelor cu venituri mici.

Zeci de poliţişti locali, însoţiţi de angajaţi ai Primăriei Sectorului 4 şi ofiţeri din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au verificat vineri dimineaţă locuinţele a sute de persoane din mai multe imobile sociale, de pe Aleea Nehoiu din sudul Bucureştiului. Acţiunea de control a vizat identificarea celor care au primit locuinţe sociale de la primărie şi pe care, ulterior, le-au subînchiriat la suprapreţ altor persoane.

,,Aceste blocuri aparţin Primăriei Sectorului 4 şi noi aveam informaţii că în ele nu mai locuiesc familiile pentru care au fost repartizate aceste garsoniere. În mod normal, aici ar trebui să locuiască doar cazurile sociale şi familiile care au fost evacuate din case naţionalizate, pentru aceste familii au fost repartizate toate locuinţele de aici. Evident, persoanele care au fost găsite în locuinţe nu aveau dreptul să fie, chiar dacă cei mai mulţi dintre ei au spus că sunt în vizită. Cel mai probabil va fi repetată această acţiune şi persoanele care nu au dreptul să locuiască în aceste două blocuri vor fi evacuate, urmând, evident, ca aceste garsoniere să fie repartizate celor care au nevoie”, a declarat Cristian Zărescu, consilier al Primarului Sectorului 4.

La puţin timp după demararea acţiunii de control, unii dintre locatari au început să se revolte. Oamenii au acuzat Primăria îi deranjează nejustificat, alţii că le sunt oferite condiţii de trai mizere.

,,În ce ţară mai există ce e la noi?! Nu avem tihnă, nu avem linişte, nu putem să trăim în civilizaţie!?”, a ţipat o femeie de la etajul trei al unuia dintre blocuri.

Un bărbat, care susţine că locuieşte cu forme legale în una dintre garsonierele sociale, în momentul controlului nu a putut prezenta actele, motivând că sunt la mama sa. În schimb, a încercat să explice presei de ce în garsonieră locuiesc şapte persoane.

,,Până să iau camera asta, dormeam 15 inşi, 15 inşi dormeam jos, la maică-mea. Câţi sunteţi aici? Şapte inşi, cinci copii, eu şi soţia. Şi băgăm, investim în camera asta să scăpăm de ploşniţe, de gândaci, uitaţi, mănâncă copiii gândaci, ploşniţe, ce să mai... Astea nu le vede primăria”, a spus acesta.

Revoltate de acţiunea de control a primăriei, alte două femei au ieşit în faţa imobilelor şi au reclamat că autoritatea locală nu le oferă locuinţe decente, iar condiţiile de trai sunt de nesuportat.

,,Când m-am dus la primărie să i se dea locuinţă (n.r. băiatului), a spus că nu are, să mai aştepte că e pe poziţia 141. Băiatul meu nu a fost pe poziţia 141, băiatul meu era pe poziţia 57 şi a zis că tot îi dă, tot îi dă”, a spus una dintre femei.

,,Se poate aşa ceva?! Astea sunt case?! Suntem evacuaţi din Şerban Vodă pentru nouă metri pătraţi. Mi-a zis că mi-o dă provizoriu şi acum spune că nu are?! Ce să fac în coteţul ăsta?! Pui în stânga, cade în dreapta! Ce să facem noi în casele astea? Astea sunt case, pline de ploşniţe, de gândaci, de păduchi”, a reclamat o altă femeie.

În urma controlului de vineri, reprezentanţii Primăriei Sectorului 4 al Bucureştiului au anunţat că nu vor fi efectuate evacuări, dar în perioada următoare vor fi organizate şi alte acţiuni de control pentru a fi identificaţi proprietarii care îşi subînchiriază locuinţele sociale, iar celor prinşi în această situaţie le vor fi luate locuinţele.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici