Secretarul american de Stat cere desfiinţarea miliţiilor irakiene susţinute de Teheran

Rex Tillerson, secretarul american de Stat, a declarat că miliţiile şiite irakiene susţinute de Teheran, care luptă împotriva Stat Islamic, ar trebui să fie desfiinţate, în condiţiile în care prezenţa reţelei teroriste a fost aproape complet eliminată de pe teritoriul Irakului, relatează BBC News.

538 afișări
Imaginea articolului Secretarul american de Stat cere desfiinţarea miliţiilor irakiene susţinute de Teheran

Secretarul american de Stat cere desfiinţarea miliţiilor irakiene susţinute de Teheran

Oficialul american, aflat într-o vizită în Arabia Saudită, a declarat că toţi luptătorii străini ar trebui să părăsească ţara şi să lase irakieni să reconstruiască zonele afectate de conflict.

Forţele irakiene susţinute de SUA şi miliţiile şiite sprijinite de Iran au luptat împotriva aceluiaşi inamic în Irak, în pofida opoziţiei Washingtonului faţă de influenţa iraniană.

Unii membri ai miliţiilor şiite au fost acuzaţi de comiterea de abuzuri la adresa civililor sunniţi în cursul operaţiunilor împotriva reţelei teroriste sunnite Stat Islamic.

Tillerson a mai declarat că SUA vor ajuta Irakul să-şi revină după conflictul cu reţeaua Stat Islamic şi vor sprijini Bagdadul să contracareze puternica influenţă a Teheranului în acestă ţară.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici