Guvernul a majorat salariul minim brut la 2.230 de lei. La cât ajunge netul

Executivul a adoptat, vineri, o hotărâre de guvern care majorerază salariul minim brut pentru anul viitor la 2.230 lei, cel net urmând să fie de 1.297 de lei, adică o majorare de 83 de lei, a anunţat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

18882 afișări
Imaginea articolului Guvernul a majorat salariul minim brut la 2.230 de lei. La cât ajunge netul

ULTIMA ORĂ: Guvernul a majorat salariul minim brut la 2.230 de lei. La cât ajunge netul

În şedinţa de guvern de astăzi (vineri - n.r.) Cabinetul a fost de acord să adoptăm hotărârea de guvern privind stabilirea cuantumului salariului minim garantat în plată pentru 2020, anume am aprobat HG care prevede salariul minim pentru 2020 - este vorba de salariul fără studii superioare, acela rămânând în cuantumul anului în curs - să fie de 2.230 de ron, respectiv aceasta rezultă într-un venit mediu de 1.297, ceea ce înseamnă o creştere de 83 de ron pentru fiecare salariat”, a anunţat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Ea a precizat că majorarea salariului minim s-a făcut în urma unei analize care arată că această creştere a ţinut cont de rata inflaţiei şi de indicele de productivitate.

”Atât eu cât şi colegii mei am fost implicaţi în consultări active cu toţi partenerii sociali”, a mai spus Alexandru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici