Un barbat cu alcoolemie uriaşă a fost salvat de doctori, care i-au administrat 15 beri | FOTO

  • Doctorii de la Spitalul General din Quang Tri, Vietnam, au salvat viaţa unui bărbat de 48 de ani, care a consumat o cantitate foarte mare de alcool.
  • Pacientul avea o cantitate de metanol - care se găseşte în băuturile alcoolice produse în casă - de 1.119 ori mai mare decât cea normală în organism.
  • Medicii i-au administrat o doză de bere la fiecare oră, până acesta şi-a revenit, relatează Daily Star.
43071 afișări
Imaginea articolului Un barbat cu alcoolemie uriaşă a fost salvat de doctori, care i-au administrat 15 beri | FOTO

Un barbat cu alcool de 1.119 ori peste limită a fost salvat de doctorii care i-au administrat 15 beri

Medicii au realizat rapid cu ce tip de caz se confruntă şi au decis să acţioneze mai neconvenţional pentru a avea o şansă de a salva viaţa bărbatului. În momentul în care l-au preluat, au administrat 1 litru de bere în stomacul pacientului pentru a scădea viteza cu care acesta procesa metanolul.
 
O doză de bere i-a fost apoi administrată la fiecare 60 de minute, timp de 12 ore, până când acesta şi-a recăpătat cunoştinţa.
 
Pacientul avea o cantitate de metanol de 1.119 ori mai mare decât cea normală în organism şi ar fi murit fără tratamentul neconvenţional.
 
Etanolul se găseşte în bere, vin şi băuturi spirtoase, iar în doze mici nu afectează omul. Bărbatul avea, însă, metanol în organism. Metanolul este găsit adesea în băuturile făcute în casă şi este mult mai periculos decât etanolul. Poate duce la orbire sau chiar la moarte.
 
După ce bărbatul din Vietnam s-a oprit din consumat alcool, metanolul a continuat să se extindă ridicând nivelul alcoolului din sânge. Doctorii i-au administrat bere, deoarece organismul procesează etanolul înaintea metanolului. Acest lucru le-a oferit timp suficient pentru a efectua o dializă bărbatului, ca să elimine excesul de alcool.
 
 
Foto: tuoitrenews.vn

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici