Agenţia Spaţială Europeană - ESA caută astronauţi în România

  • Agenţia Spaţială Europeană a fost fondată pe 30 mai 1975.
  • În prezent, are 2.200 de angajaţi şi un buget de 6.68 de miliarde de euro.
  • România face parte din Agenţia Spaţială Europeană din 2011.
180 afișări
Imaginea articolului Agenţia Spaţială Europeană - ESA caută astronauţi în România

STORY - ESA împlineşte 46 de ani

Astăzi, dar în 1975 a luat naştere Agenţia Spaţială Europeană. Aceasta se pregăteşte acum să ajute NASA să ducă astronauţi înapoi pe Lună.

Când te gândeşti la zbor în Spaţiu, îţi vine mai întâi în minte NASA. Agenţia Spaţială Europeană vrea să schimbe acest lucru. Creată în urmă cu 46 de ani şi cu sediul la Paris, ESA are 22 de membri, printre care şi România.
 
Iar anul acesta a lansat un program prin care să găsească noi astronauţi. Printre ei este şi orădeanul Cristian Lazăr.
 
CRISTIAN LAZĂR - Agenţia Spaţială Română:
”Da. Răspunsul este afirmativ şi ferm. M-am gândit să aplic la aceste selecţii. De 10-15 ani probabil mă pregătesc pentru a fi cel mai bun candidat, pentru a fi selectat ca astronaut. Nu este nici uşor, trebuie să fii foarte bun la toate”.
 
Până să lanseze astronauţi în Spaţiu, ESA plănuieşte şi o lansare către Lună în cadrul misiunii Artemis organizată de NASA. Nava Orion va ajunge mai departe decât orice altă navă capabilă să transporte oameni a ajuns vreodată. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici