VIDEO | Aplicaţia Questo devine un ghid turistic ideal pe timp de pandemie: peste 100 de trasee, în 70 de oraşe din toată lumea

  • O aplicaţie de telefon care funcţionează prin GPS este ghidul turistic ideal
  • Questo are peste 100 de trasee, în 70 de oraşe din toată lumea
  • Numărul persoanelor care au utilizat aplicaţia a crescut cu 20% în pandemie
961 afișări

Dacă nu ţi-ai făcut program în acest sfârşit de săptămână, îţi dau eu ideea perfectă. Redescoperă oraşul în care locuieşti, într-o manieră distractivă şi educativă. Claudiu Petria a dezvoltat o aplicaţie, numită Questo, care înlocuieşte ghidul turistic. Funcţionează prin GPS, îţi spune principalele atracţii turistice din oraş şi îţi dă informaţii despre acestea. Aplicaţia are peste 100 de trasee, în 70 de oraşe din toată lumea. Ca să fie cât mai interesante, acestea au fost făcute cu ajutorul localnicilor. Ca să poţi vizita toate obiectivele turistice de pe traseu, trebuie să fi foarte atent la detalii. Aplicaţia este gratuită, dar pentru un traseu va trebui să plăteşti între 8 şi 15 euro. Claudiu ne spune că numărul persoanelor care au utilizat aplicaţia a crescut cu 20% în pandemie.

„Descarci aplicaţia pe telefon, selectezi oraşul iar apoi îţi alegi un traseu. Eu am optat pentru Iaşul Romantic, un traseu de 4,7 km, o să dureze cam o oră şi jumătate până îl termin. Nu vreau să merg singură, vine cu mine Roxana, prietena mea. Mergem în faţa Palatului Culturii unde trebuie să răspundem la o întrebare ca să putem continua traseul”, îţi arată Ana-Maria Rus, corespondent AlephNews.

„Am făcut în Bucureşti două Questo în pandemie, a fost dificil de călătorit. Norocul este că nu trebuie să intri undeva, este construit în aşa fel încât locurile se pot vizita doar din afară, nu trebuie să intri, să te înghsui”, este de părere Teodora Florică, una dintre cliente.

„Este distractivă, fiecare traseu e sub forma unei misiuni. Poţi să joci rolul unui personaj celebru, să rezolvi o enigmă. Am observat din iunie o creştere şi pe ţările care sunt din dah-Germania, Austria, Elveţia, acolo unde s-au ridicat mai repede restricţiile”, spune Claudiu Petria, fondator Questo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici