Aplicaţia Inspectorul Pădurii, descărcată din Google Play de peste 18.900 de utilizatori

Aplicaţia mobilă Inspectorul Pădurii a fost descărcată din Magazin Google Play de peste 18.900 de utilizatori, în aproximativ o lună şi jumătate de când a fost lansată varianta îmbunătăţită, anunţă MInisterul Mediului.

421 afișări
Imaginea articolului Aplicaţia Inspectorul Pădurii, descărcată din Google Play de peste 18.900 de utilizatori

Sursa foto: Mediafaxfoto

„Aplicaţia mobilă Inspectorul Pădurii a fost descărcată din Magazin Google Play de peste 18.900 de utilizatori, în aproximativ o lună şi jumătate de când a fost lansată varianta îmbunătăţită a acesteia. De asemenea, peste 16.900 de utilizatori au accesat site-ul Inspectorul Pădurii în aceeaşi perioadă. Cel mai mare număr de accesări ale site-ului Inspectorul Pădurii a fost înregistrat pe 11 februarie: peste 6100”, anunţă Miniserul Mediului.

Potrivit sursei citate, în perioada 1 februarie – 18 martie 2021, au fost sesizate şi înregistrate un număr de peste 1.200 apeluri la 112, cu privire la transportul materialelor lemnoase. Dintre acestea 875 de transporturi ale materialelor lemnoase s-au dovedit a fi legale, 384 de transporturi ale materialelor lemnoase au fost declarate ca transporturi ilegale în urma verificărilor, iar 24 de transporturi ale materialelor lemnoase pentru care apelantul nu a putut comunica numărul mijlocului de transport.

Aplicaţia Inspectorul Pădurii este instrumentul prin care orice cetăţean poate interoga baza de date a SUMAL 2.0 şi poate afla detalii despre transporturile de material lemnos.

De asemenea, Ministerul Mediului precizează că „noua variantă Inspectorul Pădurii beneficiază de o interfaţă mai prietenoasă şi de îmbunătăţiri în ceea ce priveşte experienţa utilizatorului”, care are acces la informaţii aferente actului de punere în valoare (APV), numărul actului de punere în valoare generat în aplicaţia SUMAL 2.0, ocol, denumirea ocolului silvic care a efectuat punerea în valoare, date din inventarul înregistrat în aplicaţia SUMAL 2.0, marcare cât şi statusul actului de punere în valoare, informaţii aferente autorizaţiei de exploatare: numărul autorizaţiei de exploatare generat în aplicaţia SUMAL 2.0, ocol şi denumirea operatorului economic titular al autorizaţiei de exploatare, informaţii din avizul de însoţire: codul unic al avizului de însoţire generat în aplicaţia SUMAL 2.0, avize, data şi ora emiterii, denumirea emitentului, tipul de transport, provenienţa materialelor lemnoase, punctul de încărcare, tipul şi denumirea transportatorului materialelor lemnoase, volumul materialelor lemnoase transportate, punctul de descărcare al materialelor lemnoase şi numărul de identificare al mijlocului de transport, traseul parcurs în timpul transportului şi fotografiile mijlocului de transport încărcat cu materialele lemnoase transportate, disponibil după finalizarea transportului, limitele unităţilor amenajistice cu informaţiile aferente, reprezentate prin layerul „Hărţi amenajistice”, limitele pădurilor virgine şi cvasivirgine din România incluse în Catalogul Naţional, reprezentate prin layerul „Catalogul pădurilor Virgine/Cvasivirgine”, precum şi limitele siturilor Natura 2000, reprezentate prin layerul „Arii Naturale protejate”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici