Big Tech se află în pericol. După ce au beneficiat de traficul făcut de Trump pe propriile platforme, acum se dezic de el la final de mandat

  • Big Tech se dezic de Trump după 4 ani în care au beneficiat de traficul făcut de acesta
  • Reglementarea platformelor va putea dura încă mulţi ani de acum înainte
  • Până la o legislaţie puternică democraţiile pot fi în pericol
4052 afișări
Imaginea articolului Big Tech se află în pericol. După ce au beneficiat de traficul făcut de Trump pe propriile platforme, acum se dezic de el la final de mandat

Sursa foto: profimedia

Giganţii din tehnologie fac coadă pentru a fi pe plac lui Biden. Trump este îngropat de platformele care îl ajutau să îşi răspândească ideile, în locul televizorului. Lumea întreagă încă e împărţită în două după suspendarea conturilor preşedintelui SUA.

ALINA STEPAN - CEO IPSOS: Am văzut două curente aici: primul este legat de faptul că oameni care consideră că libertatea de exprimare este mai importantă decât ceea ce este vehiculat se mută ca formă de proteste pe alte reţele. Sunt alţi oameni care sunt mai degrabă Tabăra lui Joe Biden, care spun: foarte bine au făcut, Donald Trump trebuia cenzurat.

Patru ani au profitat platformele sociale de traficul făcut de Trump. Acum, înaintea finalului de mandat, Big Tech îşi spală păcatele în faţa publicului. Antreprenorul Vitalie Esanu îţi va spune de ce reglementarea acestora va fi una anevoioasă.

Vitalie Eşanu, fondator VoteMeApp: „Social Media nu este nici media, dar nici sistem de telecomunicaţii. „E foarte greu pentru că companiile acestea s-au ridicat atât de mult datorită inginerilor şi algoritmilor pe care i-au făcut ei şi growth hacking, diferite chestii care sunt inovative până la urmă.”

Atât voci din UE, cât şi din America îşi doresc totuşi o reglementare a platformelor social-media. Mulţi specialişti în domeniu spun că acest demers o să necesite foarte mulţi ani. Între timp, modul în care platformele acţionează poate dăuna şi mai mult libertăţii de exprimare.

Vitalie Eşanu, fondator VoteMeApp: ”Long-term, democraţia sau politicul va avea şi mai multe, şi mai multe probleme, încercând să exploateze sistemul informaţional pentru a acapara puterea.”03:09

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici