Gigantul tehnologic Huawei rămâne fără cipuri pentru procesoare. Sancţiunile americane obligă compania să oprească producţia

  • Huawei se vede obligată să oprească producţia cipurilor pentru procesoare
  • Sancţiunile americane presează compania
  • Producerea cipurilor Kirin se va opri pe 15 septembrie
2748 afișări
Imaginea articolului Gigantul tehnologic Huawei rămâne fără cipuri pentru procesoare. Sancţiunile americane obligă compania să oprească producţia

Sursa foto: profimedia

Huawei Technologies Ltd., unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri şi echipamente de reţea la nivel global, se află alături de TikTok şi WeChat, în centrul tensiunilor dintre SUA şi China, care îşi dispută dezacordul în privinţa tehnologiei şi securităţii. Washingtonul a întrerupt accesul companiei chineze la componente şi tehnologie importată din SUA, inclusiv la aplicaţii descărcate din magazinul Play, încă de anul trecut.

Sancţiunile au fost înăsprinse în mai, atunci când Casa Albă le-a interzis furnizorilor din întreaga lume să folosească tehnologia importată din SUA la producerea de componente pentru Huawei. Producţia de cipuri Kirin pentru procesoare, proiectate de proprii ingineri, se va opri din data de 15 septembrie. Cipurile sunt realizate de contractanţi care folosesc tehnologia de fabricaţie adusă din SUA.

„Huawei nu are capacitatea de a-şi face propriile cipuri. Aceasta este o pierdere foarte mare pentru noi. Din păcate, din cauza noilor sancţiuni impuse de SUA, producătorii noştri de cip au acceptat comenzi doar până pe 15 mai. Producţia se va închide pe 15 septembrie. Anul acesta poate fi ultima generaţie de cipuri Huawei Kirin de înaltă calitate.”, a declarat în cadrul unei conferinţe, Richard Yu, preşedintele unităţii de consum al Huawei.

Huawei neagă acuzaţiile că ar facilita spionajul chinez.  Oficialii chinezi acuză Washingtonul că a folosit securitatea naţională drept scuză pentru a opri un concurent în industria tehnologiei din SUA. Casa Albă face lobby printre aliaţii europeni pentru a exclude Huawei din reţelele de telecomunicaţii pentru că nu sunt un partener de încredere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici