În curând vom avea un atlas al cerului. Un telescop din Australia a descoperit peste 1 milion de galaxii

  • Un telescop din Australia a descoperit peste 1 milion de noi galaxii
  • Proiectul se numeşte Australian Square Kilometre Array Pathfinder
  • Astronomii din spatele ASKAP au putut crea un o hartă a cerului în doar 300 de ore
480 afișări
Imaginea articolului În curând vom avea un atlas al cerului. Un telescop din Australia a descoperit peste 1 milion de galaxii

Te-ai obişnuit să găseşti pe telefonul mobil o hartă a oraşului în care locuieşti. De acum, vei putea să vezi şi o harta a cerului.

Un nou telescop din Australia foloseşte tehnologie de ultimă oră. În doar 300 de ore de lucru, astronomii au putut să alcătuiască o hartă a cerului cu 3 milioane de galaxii. Telescopul a alcătuit harta cu ajutorul a 903 imagini.

În trecut, o asemenea hartă necesita ani de lucru şi mii de imagini capturate de un telescop mai vechi. Acest proiect va ajuta astronomii din întreaga lume să studieze cerul: totul de la formarea stelelor, până la felul în care evoluează şi interacţionează o gaură neagră.

Lisa Harvey-Smith, cercetător CSIRO: Este incredibil când te uiţi la univers şi vezi ceva ce niciun alt om nu a mai văzut înainte. Astronomii obişnuiau să petreacă ani întregi să încerce să studieze tot cerul iar acum o putem face într-o clipă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici