Apple integrează Shazam în iOS, dar nu oricum: iPhone va recunoaşte muzica din aplicaţiile telefonului

  • Shazam recunoaşte piesele pe care le auzi în jurul tău
  • Apple vrea ca Shazam să recunoască piesele în timp ce sunt cântate de iPhone
  • Opţiunea este deocamdată în teste şi disponibilă doar dezvoltatorilor
364 afișări
Imaginea articolului Apple integrează Shazam în iOS, dar nu oricum: iPhone va recunoaşte muzica din aplicaţiile telefonului

După ce a cumpărat Shazam în 2018, Apple îl integrează în iOS, dar nu oricum. Până acum, Shazam putea recunoaşte piesele pe care le ascultai în jurul tău.

Dar dacă vroiai să afli ce piesă a folosit cineva într-un clip pe YouTube sau TikTok era foarte complicat. Trebuia să redai clipul de pe un alt device şi să foloseşti iPhone-ul cu Shazam.

Dar o nouă opţiune îţi va permite să afli piesa în timp ce e cântată chiar de pe iPhone-ul tău, chiar dacă asculţi la căşti.

Interesant e că telefoanele Android te lasă să foloseşti Shazam în timp ce asculţi la căşti, încă din 2019. De ce a durat atât să ajungă pe şi pe iOS, nimeni nu ştie. Dar mai bine mai târziu, nu-i aşa?

Oricum, deocamdată opţiunea este în teste şi o poţi folosi doar dacă ai cont de dezvoltator. Însă cum lansarea noilor iPhone a fost amânată pentru octombrie, e foarte posibil să fie disponibilă după lansare.

Jeff Benjamin, de la 9to5Mac îţi arată cu să foloseşti noua opţiune.

„O să dau drumul unei piese, una din cele ascultate recent şi priveşte ce se întâmplă când activez butonul de Shazam pentru recunoaşterea muzicii. Va începe să asculte automat şi, da, va identifica piesa care cântă pe telefonul meu”, explică Jeff Benjamin, 9to5Mac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici