Mesaj românesc în spaţiu. 18 ani de când Voyager 1 a părăsit Sistemul Solar

  • Voyager 1 este primul obiect creat de om care a părăsit sistemul solar
  • Are la bord un disc aurit cu mesaje de salut în 55 de limbi
  • Mesajul în limba română a fost citit de Sanda Ionescu, devenită Huffman
868 afișări
Imaginea articolului Mesaj românesc în spaţiu. 18 ani de când Voyager 1 a părăsit Sistemul Solar

Pe 5 septembrie 1977, NASA lansa una dintre cele mai ambiţioase misiuni – Voyager 1.

Sonda a survolat şi a transmis primele imagini din apropiere de pe Jupiter şi Saturn.

Pe 25 august 2012, Voyager 1 a devenit primul obiect făcut de mâna omului care părăseşte sistemul solar. Are la bord un disc aurit imprimat cu zgomote din natură, muzică şi cu mesaje de salut în 55 de limbi, inclusiv în limba română.

Iniţial, mesajele trebuiau înregistrate de reprezentanţii ţărilor la Naţiunile Unite, însă, din motive tehnice, au fost imprimate de membrii departamentului de limbi străine de la Universitatea Cornell.

Mesajul românesc a fost citit de Sanda Ionescu, devenită Sanda Huffman, singura româncă din department.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici