Microsoft lansează un simulator pentru a antrena sistemele de inteligenţă artificială pentru drone

  • Microsoft a lansat o platformă pentru a antrena sistemele de inteligenţă artificială ale aeronavelor autonome.
  • Proiectul AirSim este, de fapt, un simulator de zbor pentru drone, pe care companiile îl pot folosi pentru a se antrena şi a dezvolta software-ul care le controlează.
  • Acesta face posibile zboruri de testare în locuri care ar fi prea riscante în realitate, cum ar fi în apropierea de cablurile electrice.
  • Milioane de zboruri pot fi simulate în câteva secunde, potrivit Microsoft.
182 afișări
Imaginea articolului Microsoft lansează un simulator pentru a antrena sistemele de inteligenţă artificială pentru drone

Sursa foto: Twitter

De exemplu, companiile pot vedea în mod virtual cum zboară vehiculul pe ploaie sau cum ar putea afecta vântul puternic durata de viaţă a bateriei.
 
Gurdeep Pall, de la Microsoft, a declarat că aceasta arată "puterea metaversului industrial, lumile virtuale în care companiile vor construi, testa şi perfecţiona soluţii, iar apoi le vor aduce în lumea reală".
 
Firma are în vedere ca tehnologia să fie folosită pentru a antrena sistemele de inteligenţă artificială care pilotează vehiculele aeriene autonome, de la taxiuri aeriene la drone de livrare.

40 de ani de la înfiinţarea Flight Simulator

Gigantul software din Seattle are o istorie îndelungată în domeniul zborului virtual, în luna noiembrie a acestui an, jocul său Flight Simulator va sărbători 40 de ani de la înfiinţare.
 
Istoria Proiectului AirSim este recentă, fiind rezultatul unui proiect open-source cu acelaşi nume care a fost folosit de o serie de cercetători.
 
Microsoft a anunţat că va retrage acest proiect. Utilizatorii vor avea în continuare acces la codul proiectului open-source original, a declarat compania pentru BBC, dar acesta va fi arhivat, iar în schimb firma îşi va concentra eforturile asupra noului produs.
 
Noua platformă proprietară, spune compania, conţine mai multe funcţii gata de utilizare şi necesită mai puţine cunoştinţe tehnice pentru a fi folosită.
 
Cu toate acestea, Microsoft spune că obiectivul său este de a oferi o opţiune gratuită şi precizează că va oferi mai multe informaţii pe măsură ce se va apropia data lansării generale.
 
Proiectul rulează pe platforma de cloud computing Azure a Microsoft. Firma americană Airtonomy a primit acces anticipat la platformă.
 
Airtonomy foloseşte drone pentru a inspecta infrastructura, cum ar fi turbinele eoliene şi liniile electrice.
 
Rutinele de zbor care permit acest lucru sunt dezvoltate în mediul virtual al proiectului AirSim, iar un mare avantaj este că "mediul simulat ne permite să facem greşeli" atunci când lucrăm cu infrastructuri critice.
 
De asemenea, le permite dezvoltatorilor să îşi imagineze scenarii de tip "ce se întâmplă dacă" care nu ar fi sigur de testat în viaţa reală, cum ar fi ce se întâmplă dacă vederea unei drone este obturată.
 
Microsoft speră că ar putea fi folosit şi de autorităţile de reglementare în domeniul aviaţiei civile pentru a testa sistemele, pentru a vedea cum se comportă drona pe o ploaie extrem de puternică sau cum face faţă unei pierderi de date de poziţionare.
 
Pe lângă bibliotecile de medii digitale, dezvoltatorii vor trebui să acceseze şi "blocuri de construcţie" de inteligenţă artificială deja antrenate, ceea ce firma speră că va reduce expertiza necesară pentru dezvoltarea sistemelor.
 
Ashish Kapoor, creatorul originalului AirSim cu sursă deschisă, a declarat că speră ca datele colectate pe noua platformă să ajute la plasarea "mult mai multor vehicule pe cer, ajutând la monitorizarea fermelor, la inspectarea infrastructurii critice şi la transportul de bunuri şi persoane în cele mai îndepărtate locuri".
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici