S-au scumpit telefoanele. Unde se plăteşte cel mai mult pentru un smartphone şi ce legătură are tehnologia 5G cu creşterea preţurilor

  • Un raport publicat de Counterpoint Research arată o creştere a preţului mediu al telefoanelor cumpărate
  • În semestrul al doilea din 2020, preţul mediu a crescut cu 10% faţă de aceeaşi perioadă din 2019
  • Apple a înregistrat cele mai mari venituri din vânzarea de telefoane, urmată de Huawei şi Samsung
1161 afișări
Imaginea articolului S-au scumpit telefoanele. Unde se plăteşte cel mai mult pentru un smartphone şi ce legătură are tehnologia 5G cu creşterea preţurilor

FOTO: Profimedia

Dacă te gândeai că pandemia a afectat buzunarele oamenilor care cumpără smartphone-uri, află că lucrurile nu stau chiar aşa. Cu 10% a crescut preţul mediu al telefoanelor în semestrul al doilea din 2020 faţă de 2019. Asta deşi, per total, au fost cumpărate cu 15% mai puţine telefoane.

În SUA se plăteşte cel mai mult pentru un smartphone: 471 de dolari în medie. În Europa creşterea faţă de 2019 a fost cu 1%, până la 291 de dolari.
 
Unul dintre motivele importante este dat de tehnologia 5G. Aproximativ 20% din veniturile totale au fost din telefoane cu noua reţea.
La capitolul producători, Apple este numărul unu cu 34% din veniturile totale înregistrate în semestrul al doilea din 2020, urmată de Huawei şi Samsung. Iar Apple va sta şi mai bine în finalul anului. Asta pentru că urmează să se lanseze noul iPhone 12 care va veni în 4 versiuni.
 

Creşterea preţului telefoanelor în 2020:

 
Sursa  FOTO: fdn.gsmarena.com
 

Veniturile Apple, Huawei, Samsung:

 
 
Sursa  FOTO: fdn.gsmarena.com
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici