Tesla a depus o cerere de extindere a uzinei din Germania

Tesla a depus o cerere pentru a se extinde pe încă 100 de hectare la est de uzina sa din Germania, mărind suprafaţa amplasamentului cu o treime, a anunţat ziarul local rbb, conform Reuters.

258 afișări
Imaginea articolului Tesla a depus o cerere de extindere a uzinei din Germania

Constructorul de automobile electrice, care are deja 300 de hectare de teren pentru fabrica sa de automobile şi uzina de baterii în construcţie, a planificat să construiască o staţie de marfă, zone logistice şi locuri de parcare pe spaţiul suplimentar, a declarat primarul din Gruenheide, Arne Christiani.

Propunerea va fi discutată în cadrul unei şedinţe a municipalităţii pe 2 iunie.

Tesla nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Uzina din Gruenheide, care, la capacitate maximă, va produce 500.000 de maşini electrice pe an, a început producţia în martie 2022, după o serie de întârzieri în acordarea licenţelor, despre care directorul executiv Elon Musk a spus că sunt în contradicţie cu urgenţa combaterii schimbările climatice.

Furnizorii locali de apă au avertizat, atunci când Tesla a primit aprobarea finală pentru a începe producţia la fabrică, că deservirea oricărei extinderi viitoare a uzinei va fi imposibilă fără a importa apă din alte regiuni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici