Trei astronauţi sunt în drum spre Staţia Spaţială Internaţională, după ce au decolat din Kazahstan

  • Trei astronauţi sunt în drum spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS) după ce racheta lor a decolat din Kazahstan.
  • Racheta Soyuz 2.1, cu 38 de sateliţi străini la bord, a decolat la 07:42 GMT.
  • La sfârşitul lunii, o rachetă a companiei americane SpaceX este programată să plece spre ISS din statul american Florida.
550 afișări
Imaginea articolului Trei astronauţi sunt în drum spre Staţia Spaţială Internaţională, după ce au decolat din Kazahstan

Foto: Profimedia

Trei astronauţi sunt în drum spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS) după ce racheta lor a decolat, vineri, de la cosmodromul Baikonur, notează DPA.
 
Potrivit agenţiei spaţiale ruseşti Roscosmos, racheta Soyuz 2.1, cu 38 de sateliţi străini la bord, a decolat la 07:42 GMT dintr-un loc din Kazahstan. Condiţiile meteo erau foarte bune, fiind soare.
 
La bord se află cosmonauţii Oleg Novitsky şi Pyotr Dubrov şi astronautul NASA Mark T Vande Hei. 
 
Dacă totul va merge conform planului, în aproximativ trei ore aceştia vor ajunge la cel mai îndepărtat avanpost cu personal.
 
În prezent, sunt şapte membri ai echipajului pe ISS, la aproximativ 400 de kilometri deasupra Pământului: pe lângă doi cosmonauţi din Rusia, mai sunt patru astronauţi din SUA şi unul din Japonia.
 
Trei dintre ei vor zbura înapoi pe Pământ într-o săptămână.
 
Din cauza pandemiei de coronavirus, membrii echipei au fost obligaţi să se izoleze şi să respecte alte reguli de igienă.
 
În amintirea primului om plecat în spaţiu în urmă cu 60 de ani, racheta poartă numele Yuri Gagarin. Cosmonautul a decolat de la Baikonur pe 12 aprilie 1961. Rampa de lansare de pe care a decolat este în prezent în curs de renovare.
 
La sfârşitul lunii, o rachetă a companiei americane SpaceX este programată să plece spre ISS din statul american Florida.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici