VIDEO Maşina viitorului nu are nevoie de volan. Apple prezintă proiectul ambiţios

  • Apple a depus numeroase patente referitoare la fabricarea unei maşini electrice
  • Gigantul din California ar putea să-şi unească forţele cu constructorul Hyundai
2757 afișări
Imaginea articolului VIDEO Maşina viitorului nu are nevoie de volan. Apple prezintă proiectul ambiţios
Gigantul american Apple a intra în linie dreaptă pentru construirea unui automobil electric. Firma a înaintat câteva sute de patente, toate legate de o maşină electrică. Apple vrea să colaboreze cu Hyundai pentru fabricarea acesteia.
 
Inovaţia cea mai cool a vehiculului este faptul că va putea fi condus doar din gesturi, fără a a avea nevoie de volan. Din patentul depus de Apple se pare că tehnica ce se va afla la baza virajelor este cea de pe telefonele mobile, adică swipe-ul. Vrei să faci stânga, swip left, viraj la dreapta, swipe right. 
 
O altă inovaţie va fi şi modalitatea de încarcare a maşinii. Tu trebuie doar să scoţi chargerul, iar maşina se va conecta, cuminte, la el. Mai mult, Apple a înaintat patente care dezvăluie faptul că automobilul s-ar putea încărca din mers şi, mai mult, ar putea oferi energie altor maşini. 
 
Chiar dacă nu ştim exact când Apple va scoate pe piaţă acest model, Foxconn, firma ce produce Iphone-ul, şi-a lansat deja propria linie de maşini. În plus, la Apple deja lucrează ingineri de la Mercedes şi Tesla. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici