#TrebuieSaRepornimBusinessul  Oamenii de afaceri, faţă în faţă cu statul: Noi spunem că avem nevoie de 30 mld. euro investiţii pentru a trece criza, Finanţele zic altceva

  • Mediul de afaceri a venit cu propuneri de repornire a economiei care necesită investiţii de 30 de miliarde euro
  • Guvernul menţine o prognoză de scădere economică mult mai mică decât a analiştilor bancari
  • Ministrul Finanţelor spune că nu avem nevoie de împrumuturi externe
1766 afișări
Imaginea articolului Oamenii de afaceri, faţă în faţă cu statul: Noi spunem că avem nevoie de 30 mld. euro investiţii pentru a trece criza, Finanţele zic altceva

Oamenii de afaceri, faţă în faţă cu statul: Suntem la extreme. Noi spunem că avem nevoie de 30 mld. euro investiţii pentru a trece criza, Finanţele zic altceva

Oamenii de afaceri spun că economia are nevoie de investiţii ca de aer pentru a putea trece cu bine prin această criză şi de aceea România ar avea nevoie de împrumuturi externe. Cu toate acestea, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, afirmă că nu avem nevoie momentan de împrumuturi de la Fondul Monetar Internaţional.
 
„Mediul de afaceri a  venit cu propuneri de finanţări de 30 de miliarde euro. Suntem între 2 extreme: mediul de afaceri care vorbeşte despre 30 de miliarde şi domul Cîţu care vorbeşte despre faptul că nu avem nevoie. Necesitatea şi prioritatea trebuie să fie proiectele de investiţii, care să absoarbă şomajul masiv care se creează, şomajul intern şi şomajul românilor care s-au întors,  a declarat Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).
 
Guvernul prognozează că economia României se va contracta cu 1,9% anul acesta. Estimarea este mult mai optimiste decât cele ale analişilor bancari, care văd contracţii de 3-4 ori mai mari ale PIB-ului. Spre exemplu, grupul austriac Erste, proprietarul BCR, vede o scădere a economiei de 4,7% în 2020, iar Raiffeisen Bank estimează o contracţie de 6%. De asemenea, analiştii ING Group previzionează o scădere de 6,6% a PIB-ului României pentru acest an.
 
Totodată, Fondul Monetar Internaţional a anunţat că estimează o scădere a PIB-ului României de 5%.
 
”Măsurile economice ar trebui să meargă în paralel cu măsurile de sănătate. E o greşeală...cum să zic, extraordinară să crezi că dacă laşi economia să cadă în perioada asta pentru că trebuie să te ocupi de criza de sănătate vei putea să o reporneşti ulterior. Nu vei mai avea ce să mai reporneşti dacă nu te ocupi de ea”, a spus antreprenorul Marius Ghenea.
 
Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici