Optimizarea resurselor, adaptarea la schimbările din sector și răspunsul la un context exigent sunt numitorul comun al argumentelor prezentate de întreprinderi în ultimele lor planuri de restructurare, scrie modaes.com.
Noul val de reduceri de personal la nivel internațional, care face apel la eficiența operațională și la necesitatea de a proteja marjele, afectează o gamă largă de întreprinderi, indiferent de poziționarea sau modelul lor de afaceri.
Giganții internaționali se așteaptă la mai mult de 10 000 de concedieri până în 2025, într-o perioadă de instabilitate geopolitică și macroeconomică.
Luxul, cosmeticele și comerțul electronic sunt unele dintre primele sectoare care pun în aplicare aceste ajustări deghizate în strategii reînnoite sau proiecte de îmbunătățire interesante.
Deși fiecare grup își justifică deciziile prin dinamici interne, toate converg pe același fundal: un mediu global marcat de o creștere economică mai lentă, rate ridicate ale dobânzii, inflație persistentă, tensiuni geopolitice, presiune tarifară și integrarea accelerată a inteligenței artificiale în procesele-cheie, de la lanțul de aprovizionare la design sau servicii pentru clienți.
Concomitent cu prezentarea rezultatelor financiare anuale ale Burberry săptămâna trecută, compania britanică de lux a anunțat reduceri semnificative ale forței sale de muncă. Restructurarea nu este anecdotică: compania, care avea peste 9 000 de angajați la nivel global, intenționează să reducă aproximativ 1 700 de locuri de muncă, reprezentând aproximativ 18% din forța sa de muncă.