BEC: Candidaţii se pot înscrie cu formulare completate la computer, dar datate şi semnate olograf

Candidaţii la alegerile locale pot depune formularele de candidatură redactate la computer, dar trebuie să fie datate şi semnate olograf, a stabilit marţi, Biroul Electoral Central (BEC), în prima sa şedinţă.

94 afișări
Imaginea articolului BEC: Candidaţii se pot înscrie cu formulare completate la computer, dar datate şi semnate olograf

BEC: Candidaţii se pot înscrie cu formulare completate la computer, dar datate şi semnate olograf (imagine:Mediafax Foto)

"În şedinţa de astăzi (marţi - n.r.), am discutat o hotărâre de interpretare a legii privind modalitatea de completare a formularelor de candidatură şi am stabilit că declaraţia de acceptare a candidaturii să poată fi completată la calculator, dar să fie datată şi semnată olograf", a declarat purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, la finalul şedinţei.

El a explicat că la alegerile anterioare candidaţii îşi scriau de mână aceste declaraţii.

Muhuleţ a admis că rolul Biroului Electoral Central la aceste alegeri este doar de a veghea desfăşurarea şi organizarea alegerilor şi de interpretare a legilor, birourile electorale de circumscripţie având un rol mult mai important.

Următoarea şedinţă a BEC va avea loc joi, 27 martie, la ora 12.00, când vor fi trecute în revistă semnele electorale ale partidelor politice, urmând apoi ca acestea să fie trimise spre publicare la Monitorul Oficial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici