Alegeri parlamentare. A doua zi a votării a început şi în secţiile de votare din SUA şi Canada

  • A doua zi a votării secţiile din străinătate decurge în condiţii bune, la ora 17.00, ora României, deschizându-se şi secţiile organizate în vestul SUA (Los Angeles, Anaheim, Sacramento, San Francisco, Los Altos, Las Vegas, Portland şi Seattle) şi al Canadei (Vancouver), transmitre MAE.
  • MAE reaminteşte că, în conformitate cu art. 83 din Legea nr. 208/2015, la secţiile de votare organizate în străinătate pot vota doar cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate.
164 afișări
Imaginea articolului Alegeri parlamentare. A doua zi a votării a început şi în secţiile de votare din SUA şi Canada

Alegeri parlamentare. A doua zi a votării a început şi în secţiile de votare din SUA şi Canada

„A doua zi a votării în străinătate decurge în condiţii bune, la ora 17.00, ora României, deschizându-se şi secţiile de votare organizate în vestul SUA (Los Angeles, Anaheim, Sacramento, San Francisco, Los Altos, Las Vegas, Portland şi Seattle) şi al Canadei (Vancouver)”, anunţă MAE.

Potrivit sursei citate, la această oră votarea s-a încheiat în 19 secţii de votare din Noua Zeelandă, Australia, Republica Coreea, Japonia, China, Filipine, Malaezia, Republica Singapore, Republica Indonezia, Regatul Thailandei, Vietnam şi Kazahstan.

„Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate pot vota la alegerile parlamentare din anul 2020 la oricare dintre cele 748 de secţii organizate în străinătate. Secţiile de votare sunt deschise între orele 7.00 şi 21.00 (ore locale), cu posibilitatea prelungirii votării până cel mult la ora 23.59 în cazurile în care mai există alegători care la ora 21.00 se află la sediul secţiei de votare sau se află la rând în afara sediului secţiei de votare, pentru a intra în localul de vot. De asemenea, MAE recomandă alegătorilor români din străinătate care doresc să îşi exercite dreptul de vot la secţie utilizarea întregului interval orar rămas disponibil pe parcursul ultimei zile de votare (6 decembrie), inclusiv pentru a evita posibilele aglomerări”, se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe.

Totodată, MAE recomandă insistent respectarea măsurilor de protecţie sanitară aplicabile la secţiile de votare din străinătate şi a măsurilor adoptate de autorităţile din statul de domiciliu sau reşedinţă în contextul pandemiei de COVID-19, inclusiv în contextul deplasării către/dinspre secţia de votare. Măsurile care trebuie respectate de către alegători în timpul desfăşurării votului la secţiile de votare din străinătate sunt: purtarea măştii de protecţie în aşa fel încât să acopere şi nasul şi gura; dezinfectarea mâinilor la intrarea şi la ieşirea în localul de vot; păstrarea unei distanţe de cel puţin 1 metru faţă de ceilalţi alegători şi membrii secţiei de votare, inclusiv în timp ce se aşteaptă la rând pentru a se intra în secţia de votare; evitarea, la prezentarea actelor de identitate, preluarea ştampilei şi a buletinelor de vot, manipularea acestora fără dezinfectarea mâinilor în prealabil; evitarea contactului direct cu ceilalţi participanţi la procesul electoral.

MAE reaminteşte că, în conformitate cu art. 83 din Legea nr. 208/2015, la secţiile de votare organizate în străinătate pot vota doar cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate. Astfel, cetăţenii români cu domiciliul în străinătate pot vota pe baza unuia din următoarele acte: paşaportul simplu, cu menţionarea ţării de domiciliu, paşaportul simplu temporar, cu menţionarea ţării de domiciliu, paşaportul simplu electronic, cu menţionarea ţării de domiciliu.

Imediat după închiderea urnelor, Mediafax.ro va prezenta primul exit-poll disponibil în România, pentru alegerile parlamentare 2020. Rezultatele exit-poll-ului CURS-Avangarde vor fi anunţate duminică, la ora 21.00, imediat după închiderea urnelor de vot, pe site-ul mediafax.ro.

Rezultatele de la exit-poll nu iau în calcul voturile din diaspora, sondajul fiind realizat doar pentru secţiile de votare de pe teritoriul României.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici