Alegeri parlamentare. Un primar din judeţul Brăila este cercetat pentru că ar fi împărţit alegătorilor bani şi bunuri

  • Un primar din judeţul Brăila este cercetat pentru că ar fi împărţit alegătorilor bani şi bunuri.
  • În cazul lui se fac cercetări într-un dosar de corupere a alegătorilor.
  • Un alt brăilean a fost amendat de poliţişti pentru că a făcut propagandă electorală în ziua alegerilor parlamentare.
2189 afișări
Imaginea articolului Alegeri parlamentare. Un primar din judeţul Brăila este cercetat pentru că ar fi împărţit alegătorilor bani şi bunuri

Alegeri parlamentare. Un primar din judeţul Brăila este cercetat pentru că ar fi împărţit alegătorilor bani şi bunuri

Un primar din judeţul Brăila este cercetat de poliţişti pentru că ar fi împărţit alegătorilor bani şi bunuri.

„În jurul orei 13:45, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe raza unei localităţii, primarul localităţii împarte bunuri şi bani alegătorilor, în scopul influenţării voturilor. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de corupere a alegătorilor”, a anunţat IPJ Brăila.

De asemenea, poliţiştii brăileni au amendat cu 4.500 de lei o persoană care a făcut propagandă electorală pe reţelele de socialziare în ziua alegerilor.

„La ora 12:30, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe o reţea de socializare, un bărbat continuă propaganda electorală, constând în aceea că îndeamnă cetăţenii să voteze un anumit candidat. Bărbatul a fost identificat şi invitat la sediul poliţiei în vederea clarificării situatiei, acesta fiind sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 4.500 lei, conform Legii 208/2015. De asemenea, postarea în cauză a fost ştearsă de pe reţeaua de socializare”, au comunicat reprezentanţii IPJ Brăila.

Pe parcursul zilei, la Poliţia Brăila au fost înregistrate 16 sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. În prezent, zece dintre acestea sunt în curs de verificare, au fost întocmite trei dosare penale, a fost aplicată o sancţiune contravenţională, iar două dintre sesizări nu s-au confirmat.

Imediat după închiderea urnelor, Mediafax.ro va prezenta primul exit-poll disponibil în România, pentru alegerile parlamentare 2020. Rezultatele exit-poll-ului CURS-Avangarde vor fi anunţate duminică, la ora 21.00, imediat după închiderea urnelor de vot, pe site-ul mediafax.ro. Rezultatele de la exit-poll nu iau în calcul voturile din diaspora, sondajul fiind realizat doar pentru secţiile de votare de pe teritoriul României.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici