AUR va rămâne în opoziţie şi nu vrea la guvernare. George Simion: Nu facem coaliţie de guvernare cu nimeni

  • AUR a devenit un pion important în negocierile pentru formarea unei majorităţi parlamentare
  • George Simion: nu facem coaliţie de guvernare cu nimeni
  • Specialiştii definesc partidul AUR drept unul conservator, patriot şi unionist
8357 afișări
Imaginea articolului AUR va rămâne în opoziţie şi nu vrea la guvernare. George Simion: Nu facem coaliţie de guvernare cu nimeni

AUR va rămâne în opoziţie şi nu vrea la guvernare. George Simion: Nu facem coaliţie de guvernare cu nimeni

AUR a devenit un personaj-cheie în jocul negocierilor pentru formarea unei majorităţi în Parlament. Pentru cei care şi-au făcut deja calculele, George Simion le-a dat o veste proastă: nu vrea la guvernare şi rămâne în opoziţie. Povestea partidului şi a liderului său ţi-o spun acum, pe scurt.

Invitat la emisiunea Ştiu, George Simion şi-a exprimat clar poziţia în acest joc.

George Simion – Copreşedinte AUR: Relaţia noastră faţă de PSD şi faţă de celelalte formaţiuni politice din parlament va fi de opoziţie. Le-am spus colegilor noştri din start. Nu facem coaliţie de guvernare cu nimeni. Am primit propuneri şi dintr-o zonă şi din alta. Nu am putut decât să refuz elegant, spunând că nu suntem pregătiţi pentru guvernare.

AUR înseamnă Alianţa pentru Unirea României. Are abia un an. A fost fondată în septembrie 2019. Specialiştii îl definesc drept un partid conservator, patriot şi unionist.

Unul dintre fondatori este George Simion, un cunoscut militant al unirii României cu Republica Moldova. A candidat în 2019 ca independent la europarlamentare şi deţine cinci interdicţii în Republica Moldova.

Cel de-al doilea fondator este Claudiu Târziu, un fost jurnalist, care a candidat anul acesta în cursa pentru Primăria Capitalei.

Programul de guvernare AUR are patru piloni: familia, patria, credinţa şi libertatea. Desigur, principalul obiectiv este cel care l-a făcut faimos pe George Simion: unirea României cu Republica Moldova, ca proiect de ţară.

AUR a protestat contra lockdown-ului, iar în trecut partidul a fost asociat şi cu mişcarea împotriva măştii, însă George Simion a lămurit aceste zvonuri, la emisiunea Ştiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici