STS: Categoric va fi un timp mult mai mic de aşteptare în secţiile de votare din străinătate

Prim-adjunctul STS, Ionel-Sorin Bălan, a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că anul acesta, la alegerile prezidenţiale, timpii de aşteptare la secţiile de votare din străinătate vor fi mult mai mici, în comparaţie cu situaţiile înregistrate la alte alegeri.

93 afișări
Imaginea articolului STS: Categoric va fi un timp mult mai mic de aşteptare în secţiile de votare din străinătate

STS: Categoric va fi un timp mult mai mic de aşteptare în secţiile de votare din străinătate

„Timpul de scanare a unei cărţi de identitate, respecitv de la introducerea în fanta tabletei şi până la validarea în sistem, a fost de aproximativ 15 secunde. Pe de altă parte, buletinele care nu pot fi scanate, fiind mai vechi, pot fi preluate prin introducerea manuală a CNP-ului. Timpul nu poate fi mai mare de o secundă pentru fiecare cifră, respectiv 13 secunde. Vreau să vă informez că nu este un proces care îngreunează desfăşurarea procesului electoral”, a declarat, luni, prim-adjunctul STS, Ionel-Sorin Bălan.

Potrivit acerstuia, în cazul în care tablete folosite pentru procesul de vot se defectează, există tablete suplimentare, dar şi centre de intervenţie la nivel naţional.

„La alegerile europarlamenteare au funcţionat 225 de centre de intervenţie, care pot ajunge în 45 de minute la fiecare secţie de votare”, explică Bălan.

Prim-adjunctul STS mai spune că anul acesta, în străinătate, se va reduce timpul de aşteptare în secţiile de vot, în contextul în care la alegerile trecute, mii de români nu au apucat să voteze.

„Prin faptul că nu se vor mai lua datele alegătorului pe listele suplimentare, în scris, pe cele două tablete, ci acestea vor fi generate automat la sfârşitul zilei de sistem, având în vedere preluarea CNP-ului şi a datelor de identificare şi a semnăturii în mod electronic, categoric va fi un timp mult mai mic în secţiile de votare din străinătate”, a mai precizat Bălan.

Taguri:
vot,
alegeri,
scrutin

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici