Simona Halep s-a calificat în optimi la Australian Open, după ce a eliminat-o pe Yulia Putintseva 6-1, 6-4. Cu cine va juca românca

Simona Halep (locul 3 WTA) a eliminat-o sâmbătă pe Yulia Putintseva (locul 38 WTA) în turul al treilea, de la Australian Open 2020, după ce s-a impus în două seturi, 6-1, 6-4 egalând performanţa de anul trecut.

4385 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a calificat în optimi la Australian Open, după ce a eliminat-o pe Yulia Putintseva 6-1, 6-4. Cu cine va juca românca

Simona Halep - Yulia Putintseva 6-1, 6-4. Românca s-a calificat în optimi la Australian Open. Sursă foto: Profimedia

Simona Halep (28 de ani) s-a calificat în optimile de finală ale turneului de tenis Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o pe kazaha Yulia Putintseva  (25 de ani) cu 6-1, 6-4, sâmbătă, la Melbourne.

Campioana de la Wimbledon 2019 va juca în optimi împotriva lui Elise Mertens (17 WTA, 24 de ani), sportivă care s-a impus în turul al treilea în faţa jucătoarei din America Catherine Bellis (nr. 600 WTA), scor 6-1, 6-7 , 6-0.

Simona Halep şi Elise Mertens s-au mai întâlnit de trei ori până acum, iar statistica este de partea jucătoarei din România, care a câştigat de două ori (La Madrid şi la Roland Garros în 2018) şi a pierdut o singură dată, la Doha, în 2019.

Meciul din optimile de finală de la Australian Open dintre Simona Halep si Elise Mertens va avea loc în noaptea de duminică spre luni, 26-27 ianuarie.

Simona Halep nu a pierdut niciun set la actuala ediţie de la Australian Open. „Mă bucur pentru că am parte de un an foarte bun aici, mă bucur de fiecare moment, dau totul şi sunt foarte fericită pentru că am intrat în a doua săptămână la Australian Open”, a declarat Halep, pe teren, după meci.

Cu această victorie, Halep a câştigat 300.000 de dolari australieni şi 240 de puncte WTA. După eliminarea jucătoarei Karolina Pliskova, Simona Halep va urca pe locul 2 al ierarhiei WTA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici