Demisie la vârful Volkswagen. Directorul general, înlocuit cu un om de la Porsche

Herbert Diess a decis să demisioneze din funcţia de director general al grupului auto german Volkswagen, urmând să fie înlocuit de la 1 septembrie de actualul director al companiei Porsche, Oliver Blume, informează publicaţia Der Spiegel.

273 afișări
Imaginea articolului Demisie la vârful Volkswagen. Directorul general, înlocuit cu un om de la Porsche

Demisie la vârful Volkswagen. Directorul general, înlocuit cu un om de la Porsche

Grupul auto Volkswagen a anunţat vineri după-amiază că Herbert Diess a decis să se retragă din funcţie. Diess a informat Consiliul de supraveghere al grupului Volkswagen că demisia sa va deveni efectivă de la 1 septembrie.

Herbert Diess se află la conducerea grupului auto Volkswagen din aprilie 2018, după ce anterior fusese director al companiei BMW.

Succesorul lui Herbert Diess în funcţia de director general al grupului Volkswagen va fi Oliver Blume, actualul director al companiei Porsche, care face parte din grupul auto german. Blume va rămâne şi director la Porsche, dar va prelua postul de director general al grupului şi va fi ajutat la nivel executiv de actualul director financiar, Arno Antlitz.

Hans Dieter Pötsch, preşedintele Consiliului de supraveghere al grupului Volkswagen, din care fac parte companiile Volkswagen, Audi, Bentley, Seat, Škoda şi Porsche, i-a mulţumit lui Herbert Diess pentru activitate. Diess "a contribuit decisiv la transformarea concernului atât din funcţia de director al companiei Volkswagen, cât şi din cea de director al grupului", a declarat Hans Dieter Pötsch.

Herbert Diess a pledat pentru tranziţia grupului VW spre motoare electrice, dar în ultima perioadă performanţele au fost afectate de blocajele din reţele de aprovizionare cu piese şi de problemele în dezvoltarea sistemelor software.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici