Golf intră în istorie. Volkswagen nu a prevăzut o nouă generaţie

CEO-ul Schäfer a explicat că numele va fi folosit doar pentru un model electric care are Golf în ADN, T-Roc urmând să fie ultima maşină nouă cu motoare convenţionale vândută în Europa.

5553 afișări
Imaginea articolului Golf intră în istorie. Volkswagen nu a prevăzut o nouă generaţie

Gata de pensionare după puţin peste jumătate de secol. Este soarta amară a unui model vândut în peste 35 de milioane de unităţi, care a contribuit la succesul global al Volkswagen.

Anul viitor, Golf 8 va fi relansat cu actualizări substanţiale în avans de la numărul 1 al mărcii, Thomas Schäfer, care exclude ca maşina să fie repropusă şi într-o generaţie a noua, confirmând astfel zvonurile vehiculate pe 24 octombrie 2019 cu prilejul lansării modelului reînnoit.

Deja pe atunci se vorbea despre „ultimul Golf”, cel puţin propulsat de motoare cu ardere internă. Odată cu liftingul, a explicat managerul de top pentru Automobilwoche, Golful „este într-o formă bună până la sfârşitul deceniului”: „Apoi vom vedea cum se dezvoltă segmentul şi dacă până în 2026 sau 2027 lumea va merge într-o cu totul altă schimbare”.

Volkswagen se pregăteşte astfel să-şi ia rămas-bun şi de la o altă maşină emblematică, care se află de ani de zile în fruntea listei celor mai bine vândute din Europa. Declinul său a început odată cu apariţia SUV-urilor, dar electrificarea a fost cea care a prăbuşit definitiv Golful: Volkswagen a decis deja că, din 2033, în Europa va comercializa exclusiv vehicule cu zero emisii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
golf,
volkswagen

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici