FIFA a avertizat Coreea de Nord după ce un atacant a fost trecut ca portar pe lista pentru CM

FIFA i-a atras atenţia antrenorului naţionalei Coreei de Nord la Cupa Mondială, Kim Jong-hun, despre faptul că atacantul Kim Myong-won, înregistrat ca portar pe lista definitivă de 23 fotbalişti selectaţi pentru acest turneul final, nu poate juca decât pe acest post.

30 afișări
Imaginea articolului FIFA a avertizat Coreea de Nord după ce un atacant a fost trecut ca portar pe lista pentru CM

FIFA a avertizat Coreea de Nord după ce un atacant a fost trecut ca portar pe lista pentru CM (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Împreună cu alţi doi portari, selecţionerul nord-coreean l-a desemnat în lotul final ca al treilea goalkeeper pe atacantul Kim Myong-won.

"Lista dată către FIFA la 1 iunie este definitivă şi nu poate fi schimbată. În această listă, nu pot fi mai mult de 23 de jucători şi trei dintre aceştia trebuie să fie portari. Unica excepţie valabilă e în cazul unei accidentări serioase a unui jucător care se află pe această listă de 23, ce poate fi schimbat până cu 24 de ore înainte de jocul acestei echipei. Cei trei fotbalişti listaţi ca portari vor putea evolua doar pe acest post în timpul Cupei Mondiale. Kim Myong-won nu va fi autorizat să joace pe alt post, deoarece a fost înscris ca portar pe lista definitivă pentru CM", a reamintit FIFA într-un comunicat.

Coreea de Nord participă doar pentru a doua oară în istoria sa la o Cupă Mondială, după ediţia din 1966 din Anglia, când nord-coreenii au obţinut o victorie istorică (1-0) cu Italia. În ediţia din acest an al turneului final selecţionata Coreei de Nord se confrunta cu Brazilia, Portugalia şi Coasta de Fildeş, în Grupa G.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici