Impactul stresului asupra sănătăţii pielii şi soluţii pentru ameliorarea simptomelor

Impactul stresului asupra sănătăţii pielii şi soluţii pentru ameliorarea simptomelor

Stresul poate afecta întregul corp, de la celule şi ţesuturi până la organe. Deoarece acest „inamic invizibil“ este greu de eliminat din vieţile noastre, este important modul în care reuşim să gestionăm nivelul de stres.

Stresul provoacă un răspuns chimic în organism, ceea ce face pielea să fie mai sensibilă şi reactivă. Astfel, stresul poate înrăutăţi manifestările anumitor probleme cutanate. De pildă, poate agrava psoriazisul, rozaceea, acneea şi eczema. De asemenea, poate provoca urticarie şi, în acelaşi timp, poate face dificilă vindecarea rănilor.

Deşi, în cele mai multe situaţii, stresul nu reprezintă o cauză propriu-zisă pentru dezvoltarea anumitor afecţiuni ale pielii, acesta este unul dintre factorii care accentuează simptomele şi îngreunează vindecarea problemelor cutanate.

 

Comunicat de presă furnizat şi asumat de WhitePress SRL

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=16403

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici