“Working together for a green, competitive and inclusive Europe”

Proiect Hidroelectrica finanţat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin mecanismul financiar disponibil pentru 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România"

Unul dintre proiectele Hidroelectrica, MHC Poiana Ruscă a fost calificat cu succes pentru a fi implementat cu sprijinul financiar al Granturilor SEE si Norvegiene în valoare de 462.000 Euro. Scopul Proiectului este de a creşte ponderea producţiei de energie regenerabilă în mixul energetic total al României, în conformitate cu strategia şi politicile UE prin promovarea resurselor regenerabile (hidro) şi reducerea emisiilor de CO2, prin dezvoltarea potenţialului hidroenergetic al debitului de servitute evacuat în aval de barajul Poiana Ruscă şi construirea unei noi centrale de producere a energiei din surse regenerabile complet automatizată, cu o capacitate instalată de 281 kW care va genera o producţie anuală estimată de energie de 1.534,34 MWh/an.

Granturile SEE şi Norvegiene sunt finanţate de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia. Granturile au două obiective – de a contribui la o Europă egală, atât din punct de vedere social, cât şi economic – şi de a consolida relaţiile dintre Islanda, Liechtenstein şi Norvegia şi cele 15 state beneficiare din Europa. Obiectivul granturilor este de a reduce disparităţile sociale şi economice şi de a consolida relaţiile bilaterale. Acest lucru consolidează piaţa internă, conducând la o Europă mai prosperă.

Prin implementarea acestui Proiect, Hidroelectrica, beneficiind de sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE şi Norvegiene 2014-2021, în cadrul "Programului de Energie din România", va putea dezvolta o nouă capacitate regenerabilă cu cele mai bune rezultate datorită experienţei sale în dezvoltarea şi implementarea proiectelor hidroenergetice greenfield.

 

Comunicat de presă furnizat şi asumat de Hidroelectrica SA

Citeşte comunicatul în întregime la adresa: http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=15644

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici