1.000 de persoane din Suedia au fost vaccinate împotriva Covid cu vaccinuri păstrate la temperatură prea scăzută

  • Aproximativ 1.000 de persoane din Suedia au primit doze de vaccin COVID-19 Moderna care au fost menţinute la o temperatură greşită în timpul transportării.
  • Vaccinurile care nu au fost încă administrate au fost retrase, până se va clarifica dacă acestea mai pot fi folosite.
  • Toate persoanele cărora li s-au administrat dozele transportate necorespunzător sunt angajaţi din domeniul sănătăţii.
11735 afișări
Imaginea articolului 1.000 de persoane din Suedia au fost vaccinate împotriva Covid cu vaccinuri păstrate la temperatură prea scăzută

Foto: Profimedia

Aproximativ 1.000 de persoane din Suedia au primit doze de vaccin COVID-19 Moderna care au fost menţinute la o temperatură greşită în timpul transportării, a declarat vineri compania farmaceutică, relatează Reuters.
 
În total, 2.100 de doze de vaccin, aproximativ 20% din numprul primit de Suedia de la Moderna, au fost păstrate la o temperatură prea scăzută, iar vaccinurile care nu au fost încă administrate au fost retrase, până se va clarifica dacă acestea mai pot fi folosite, a anunţat Apoteket, compania responsabilă de livrarea dozelor.
 
Toate persoanele cărora li s-au administrat dozele transportate necorespunzător sunt angajaţi din domeniul sănătăţii, a precizat sursa.
 
Conform evaluării preliminare a autorităţii sanitare suedeze, nu există niciun indiciu că dozele transportate la o temperatură prea scăzută implică vreun risc pentru sănătate,” a spus Apoteket într-o declaraţie.
 
Autoritatea sanitară suedeză investighează problema în continuare, a declarat Magnus Frisk, un purtător de cuvânt al Apoteket, adăugând: „Un alt lucru pe care trebuie să-l ştim este dacă dozele de vaccin deja administrate vor funcţiona”.
 
Frisk a mai spus că s-a luat legătura cu Moderna pentru informaţii suplimentare cu privire la efectele păstrării la o temperatură prea scăzută a dozelor şi dacă persoanele deja vaccinate cu acestea vor avea nevoie de o nouă inoculare.
 
Dozele afectate care nu au fost administrate sunt luate în considerare şi nu vor fi utilizate, a spus el.
 
Începând cu 17 ianuarie, Suedia a vaccinat 146.000 de persoane, dintre care majoritatea au primit vaccinul Pfizer-BioNTech.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici