21 de muncitori sri-lankezi de la o fabrică de confecţii din Focşani sunt infectaţi cu COVID-19

  • 21 de muncitori de la o fabrică de confecţii din Focşani s-au infectat cu COVID-19.
  • Muncitorii sunt din Sri Lanka şi au stat în izolare în ultimele două săptămâni după ce au intrat în contact cu două persoane infectate.
  • Autorităţile fac o nouă anchetă epidemiologică.
731 afișări
Imaginea articolului 21 de muncitori sri-lankezi de la o fabrică de confecţii din Focşani sunt infectaţi cu COVID-19

21 de muncitori de la o fabrică de confecţii din Focşani, infectaţi cu COVID-19. Bolnavii sunt din Sri Lanka

Primele cazuri de infectare cu virusul COVID-19 în rândul muncitorilor asiatici au apărut la finalul lunii aprilie. Atunci, doi muncitori au fost testaţi pozitiv şi au fost internaţi la Spitalul Judeţean din Focşani. Ceilalţi au fost introduşi în izolare şi chiar la finalul celor 14 zile au apărut noile cazuri. Este vorba despre 21 de persoane, majoritatea asimptomatice, care sunt infectate, conform rezultatelor testelor făcute luni de specialişti.

„Cei din Sri Lanka au fost ţinuţi sub observaţie încă de când au apărut primele două cazuri. Ei au fost în izolare. Iniţial doi muncitori au fost depistaţi pozitivi, ulterior s-a ajuns la şapte. Zilele trecute au testat 47 de persoane, printre care şi doi români, şi astfel au mai găsit 21 de persoane infectate. Acestea au fost duse la secţia de Secţia de Boli Infecţiose a Spitalului Judeţean din Focşani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii judeţului Vrancea, Adrian Creţu.

Zilele trecute, muncitorii din Sri Lanka au protestat fiind nemulţumiţi de calitatea mâncării pe care o primesc în timpul izolării. Totuşi, surse din rândul instituţiilor de control din judeţul Vrancea susţin că muncitorii străini ar putea avea şi alte nemulţumiri legate de drepturile salariale sau de condiţiile de muncă.

„Muncitorii sunt de la o fabrică de confecţii. Este o anchetă în derulare. Zilele trecute, în locul în care erau cazaţi au fost nişte nemulţumiri. Ei au reclamat mâncarea, deşi au avut mâncare şi de la Crucea Roşie”, a precizat Adrian Creţu.

Încă de la venirea în România, muncitorii din Sri Lanka au fost împărţiţi în două grupuri mari şi astfel s-a evitat îmbolnăvirea unui număr mai mare de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici