Agenţia americană pentru medicamente a oprit producţia vaccinului Johnson&Johnson la una dintre fabrici. Ce probleme s-au descoperit

  • Agenţia americană pentru medicamente, FDA, a cerut oprirea producţiei vaccinului Johnson&Johnson la una dintre fabrici.
  • Este vorba de 15 milioane de doze cu probleme.
  • Pauza solicitată în producţie vinde la o săptămână după ce autorităţile de reglementare au oprit temporar utilizarea vaccinului Johnson&Johnson.
1498 afișări
Imaginea articolului Agenţia americană pentru medicamente a oprit producţia vaccinului Johnson&Johnson la una dintre fabrici. Ce probleme s-au descoperit

Agenţia americană pentru medicamente a oprit producţia vaccinului Johnson&Johnson la una dintre fabrici

Agenţia americană pentru medicamente, FDA, a cerut oprirea producţiei vaccinului Johnson&Johnson la o fabrică care ar fi produs 15 milioane de doze cu probleme, relatează Le Figaro.
 
Gigantul farmaceutic a declarat la sfârşitul lunii martie că a identificat într-o fabrică din Baltimore (Maryland), administrată de firma Emergent BioSolutions, un lot de vaccinuri „care nu respectă standardele de calitate,” dar nu a precizat despre câte doze este vorba.
 
New York Times a raportat ulterior că acest lot conţinea 15 milioane de doze. Emergency BioSolutions a precizat într-un raport trimis luni autorităţii federale de reglementare a pieţei financiare, Securities and Exchange Commission, că FDA a solicitat pe 16 aprilie o pauză în producţia de vaccinuri în Baltimore în aşteptarea unui control.
 
La 16 aprilie 2021, la cererea FDA, Emergent a fost de acord să nu înceapă să fabrice nimic nou la uzina Bayview şi să izoleze materialul existent fabricat la uzina Bayview până la finalizarea inspecţiei şi a corectării oricăror probleme constate”, se arată în dosar. 
 
Johnson&Johnson a declarat în martie că trimite experţi suplimentari pentru a supraveghea producţia de vaccin şi că intenţionează să livreze 24 de milioane de doze în aprilie.
 
BioSolutions Emerging nu fusese la momentul respectiv autorizată de autorităţile de reglementare americane pentru a fabrica ”substanţe medicamentoase” pentru vaccinul Johnson&Johnson, a spus compania de medicamente. 
 
Pauza solicitată în producţie vine la o săptămână după ce autorităţile de reglementare au oprit temporar utilizarea vaccinului Johnson&Johnson, după ce au fost raportate 6 cazuri de tromboză,  inclusiv un deces, în decurs de două săptămâni de la administrarea serului. 
 
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) urmează să se pronunţe marţi dacă vaccinul Johnson&Johnson este sigur.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici