Angajaţii centrelor pentru bătrâni şi copii vor fi testaţi săptămânal pentru COVID-19

Angajaţii centrelor pentru bătrâni, copii şi pentru persoane cu dizabilităţi vor fi testaţi săptămânal pentru Covid, se prevede în hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă.

899 afișări
Imaginea articolului Angajaţii centrelor pentru bătrâni şi copii vor fi testaţi săptămânal pentru COVID-19

Angajaţii centrelor pentru bătrâni şi copii vor fi testaţi săptămânal pentru COVID-19

Potrivit actului normativ, se propune, testarea săptămânală, prin grija direcţiilor de sănătate publică, a personalului de îngrijiri din centrele rezidenţiale.

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, decizia a fost luată pentru protejarea persoanelor internate în aceste centre, întrucât personalul acestora lucrează în ture.

„Se menţine obligaţia furnizorilor de servicii sociale de tip rezidenţial de a-şi organiza programul în funcţie de contextul epidemiologic existent la nivel local şi cu respectarea normelor în vigoare privind legislaţia în domeniul muncii. Activitatea la nivelul acestor servicii va fi organizată şi desfăşurată cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 instituite de autorităţile competente”, se mai arată în proiect.

Programul de lucru al angajaţilor din aceste centre trebuie stabilit cu avizul direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici