Video Asistent român din Italia: Oameni buni, treziţi-vă! O să aveţi spitale, dar nu o să aibă cine să vă ofere ajutor / Ce echipamente folosesc italienii

  • Asistent medical român în Italia: Toţi cei care intră la pacienţi Covid-19 sunt echipaţi complet
  • În Italia nu se intră fără echipament la Covid-19 nici în situaţiile critice
  • Asistent român: Treziţi-vă! Nu vă bateţi joc de ceea ce aveţi!
11056 afișări

Cadrele medicale din România spun, în continuare, că nu ajung la ele echipamentele de protecţie. Sau că sunt prea puţine. Sunt îngrijorate, pentru că posibilitatea de a se infecta este foarte mare. Un asistent medical român care lucrează în Italia, într-o secţie ATI unde sunt internaţi pacienţi cu forme grave de Covid-19 ne-a explicat în ce fel sunt echipaţi cei care intră în saloanele cu cei infectaţi.

Paul Cojocaru – asistent medical: Regula este una pentru toţi. Nu se intră şi nu se acordă asistenţă sanitară unui pacient contanimat cu acest virus decât dacă personalul sanitar este echipat corespunzător.

Românul ne-a trimis şi imagini cu echipamentele de protecţie pe care le folosesc cadrele medicale şi fără care nu pot intra la un pacient, nici măcar dacă intră în stop cardio-respirator.

Paul Cojocaru – asistent medical: Ni s-a spus, siguranţa voastră este primordială. Pentru că voi aveţi obligaţia să interveniţi, dar aveţi şi obligaţia să vă puneţi în siguranţă.

Chiar şi în condiţiile în care Italia îşi protejează cadrele sanitare, mii de oameni s-au infectat şi 60 dintre ei au pierdut lupta cu boala. Paul Cojocaru crede că modul în care personalul sanitar este trimis să lupte cu epidemia este deosebit de periculos nu doar pentru medici, ci şi pentru strategia noastră.

Paul Cojocaru – asistent medical: Orice aparatură poate să întârzie o zi, două, o săptămână, zece zile. Poate să îţi vină după o săptămână, pregăteşti terapia intensivă, dar ce faci cu o terapie intensivă când nu mai ai personal pentru că şi s-a îmbolnăvit?

Românul spune că problemele din sistemul medical din România nu sunt de ieri de azi şi asta a determinat mii de cadre medicale să plece în străinătate, ceea ce, iată, acum, amplifică presiunea asupra sistemului. El are un mesaj pentru cei care iau decizii pentru cadrele sanitare din România.

Paul Cojocaru – asistent medical: Oameni buni, treziţi-vă, nu vă bateţi joc de ceea ce aveţi. Că veţi ajunge să aveţi spitalele, dar nu va avea cine să vă acorde ajutor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici